Ziua Europeană a Limbilor cu Aplicația Europeană InfoCons !

Astăzi, 26 Septembrie, este Ziua Europeană a Limbilor. Aceasta este are ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului larg cu privire la importanța învățării limbilor și la protejarea patrimoniului lingvistic european. În 2024, tema Zilei Europene a Limbilor este „Limbile pentru pace”, aleasă pentru sublinia rolul important al limbilor în construirea de punți pentru pace și unitate.

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor , InfoCons informează consumatorii europeni în legătură cu Aplicația Europeană InfoCons . Aplicația Europeană InfoCons reprezintă o platformă unică la nivel european, care sprijină cetățenii ce călătoresc în diverse țări, fie în scop turistic , profesional sau educațional, oferindu-le informații utile pentru a lua decizii informate.

Citește și : Trafic.ro, primul serviciu românesc de monitorizare și analiză a traficului web – upgradat cu ultima tehnologie din domeniu!

 

Aplicația este un instrument util și gratuit, putând fi folosită în 33 de limbi : română, engleză, ucrainiană , turcă , francezămaghiară , greacă ,  germană , spaniolă , italiană , albaneză , catalană , bulgară , croată , cehă ,  daneză , estonă ,  finlandeză ,  islandeză ,  irlandeză , letonă , macedoneană , feroeza , groenlandeză, luxemburgheza, sârbă , olandeză , norvegiană , poloneză, portugheza , rusa ,  slovaca , suedeza , limbile oficiale ale Uniunii Europene , cât și limbile minorităților conlocuitoare de pe teritoriul Uniunii Europene .

Aplicația poate fi descărcată din magazinele : App Store , Google Play și App Gallery . În cazul în care întâmpinați vreo problemă pe în călătoriile din spațiul Uniunii Europene , InfoCons pune tututor consumatorilor la dispoziție secțiunea SOS din cadrul Aplicației Europene InfoCons .

Printr-o simplă accesare a Aplicației Europene InfoCons , consumatorii au puse la dipoziție toate numere de urgență la nivel internațional . Secțiunea SOS a Aplicației Europene InfoCons poate fi utilizată inclusiv offline, numerele de urgență putând fi astfel apelate direct din aplicație fără conexiune la internet.

Citește și : Comisia recomandă măsuri mai ferme privind mediile fără fum de tutun pentru a proteja mai bine sănătatea publică

 

Aplicația Europeană InfoCons poate fi utilizată de consumatorii europeni și pentru a verifica toate alertele pentru produse alimentare și nealimentare din țara în care se află! Pentru alertele de siguranță alimentară , actualizate zilnic , este menționat gradul de risc :  scăzut , nedeterminat și până la serios .

În secțiunea de Alerte a Aplicației, consumatorii pot afla și ce produse au fost identificate de sistemul european de alerte ca fiind contrafăcute . Prin intermediul Aplicației Europene InfoCons , consumatorii au acces direct și transparent și la alertele pentru produsele nealimentare , actualizate zilnic și însoțite de detalii precum:

  • denumire produs ;
  • țara vizată ;
  • gradul de risc ;
  • orginea produsului ;
  • data la care intră alerta în vigoare ;
  • imaginea cu produsul ce face obiectul alertei .

Prin intermediul secțiunii SOS Aplicației Europene InfoCons , pot fi apelate autorități din țara în care consumatorul se află, cu atribuții în domeniu în cazul în întâmpinați anumite probleme ( protecția consumatorilor , poliție , pompieri , ambulanță etc ) .

Citește și : ALERTĂ : Atacuri de tip spoofing/phishing/vishing asupra utilizatorilor din România

 

Pe lângă aceste funcționalități consumatorulpoate utiliza Aplicația Europeană InfoCons pentru a afla numeroase  informații utile în limba selectată, printre care :

Ziua Europeană a Limbilor servește ca o platformă pentru a evidenția diversitatea bogată a limbilor din regiune, încurajând aprecierea culturală și multilingvismul. Printre obiectivele sale, Ziua Europeană a Limbilor urmărește să inspire persoane de toate vârstele să învețe limbi noi și să promoveze cariere în traducere, interpretare și alte domenii legate de limbi.

Citește și : InfoCons , partener în cadrul Promenada Operei, ediția a XIV-a – Puccini per sempre

 

Inițiativa pentru Ziua Europeană a Limbilor a început în 2001, în cadrul Anului European al Limbilor, după care Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a decis să o transforme într-un eveniment anual. De atunci, milioane de oameni din statele membre și din afara acestora au participat la activități care subliniază valoarea diversității lingvistice. Aceste eforturi urmăresc să protejeze și să promoveze țesutul lingvistic și cultural unic al Europei, asigurându-se că oamenii continuă să învețe și să se implice într-un spectru larg de limbi de-a lungul vieții.

În fiecare an, Ziua Europeană a Limbilor atrage atenția asupra peisajului lingvistic vast al Europei, care include peste 225 de limbi native, împreună cu multe altele aduse prin migrație. Această celebrare onorează nu doar limbile larg vorbite, ci și pe cele mai puțin cunoscute și limbile migranților, recunoscându-le ca părți valoroase ale identității culturale europene. Ziua Europeană a Limbilor subliniază importanța plurilingvismului ca mijloc de îmbunătățire a înțelegerii interculturale și de menținere a păcii.

Află mai multe despre : Rețeaua Virtuală Privată (VPN)

 

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor  și  Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal