MISCAREA DE PROTECTIA CONSUMATORILOR TRAGE UN SEMNAL DE ALARMA! MEDIUL ASOCIATIV DIN ROMANIA CERE SPRIJINUL STATULUI!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. MISCAREA DE PROTECTIA CONSUMATORILOR TRAGE UN SEMNAL DE ALARMA! MEDIUL ASOCIATIV DIN ROMANIA CERE SPRIJINUL STATULUI!

Scrisoare deschica catre : Guvernul Romaniei, Secretariatul General al Guvernului si Minisiterul Finantelor Publice

Avand in vedere situatia de urgenta prin care treceme in aceasta perioada, organizatiile neguvernamentale care se implica cu voluntari in aceste momente dificile, cu voluntari pentru a veni in sprijinul cetatenilor mai putin ajutorati, existand riscul sa fie suspendante multe din activitatile din diferite Proiecte, sponsorizarile fiind aproape inexistente solicitam de urgenta adoptarea unor masuri de sprijin pentru mediul asociativ din Romania prin suspendarea platilor aferente contributiilor salariale si sustienerea somajului tehnic acolo unde va fi cazul.

In cazul in care nu vor fi luate masuri de urgenta si sprijin financiar, mediul asociativ din Romania va avea enorm de suferit prin pierderea unor angajati care au fost formati in ani de zile pentru a veni in sprijinul cetatenilor din Romania. Acest lucru va duce catre o pierdere majora a activitatilor si actiunilor sociale pe care le desfasurau aceste organizatii neguvernamentale.

Speram ca se va lua act de toate aspectele mentionate mai sus, avand in vedere ca trecem printr-o perioada foarte grea iar acesta este un subiect extrem de sensibil intr-o perioada grea pentru consumatorul si cetateanul roman dar si a societatii civile din Romania.

Federatia Asociatiilor de Consumatori (F.A.C.) persoana juridica de drept privat, reprezentativa, care sustine si protejeaza drepturile si interesele organizatiilor neguvernamentale care activeaza in domeniul protectiei consumatorilor si care au ca scop apararea drepturilor si intereselor legitime ale consumatorilor, in general la care au afiliat principalele organizatii de profil active de pe teritoriul Romaniei impreuna cu InfoCons – Asociatie Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania membra cu drepturi depline in Organizatia Mondiala Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori, avand Secretariatul General in Bucuresti, Bd. Marasesti, nr. 127-129, tel: 021/319.32.66; fax: 031/101.25.15, mail : [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu