Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ? InfoCons Protectia Consumatorului

InfoCons Protectia Consumatorului te informeaza ! Aplicatia InfoCons dezvoltată independent și transparent, pune la dispoziția consumatorilor dictionarul cu termenii din domeniului energiei . Astfel ,  în momentul semnării unui contract cu furnizorul de energiei , consumatorii au la îndemână și la un click distanță , un instrument prin care pot verifica termenii necunoscuți regăsiți în contractele pentru furnizarea energiei , termeni care sunt adesea într-un limbaj tehnic și greu de înțeles .

Citește și : InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului : În gheata de Mos Nicolae pot ajunge până la 18 aditivi alimentari și 75,4 grame de zahăr

Prin intermediul Aplicației InfoCons – secțiunea  „ Caută după termeni ” InfoCons ajută consumatorii cu „ traducerea ” termenilor tehnici  din domeniului energiei (peste 100 de termeni) , dintre care amintim: tarif social , sistem interconectat , grup de măsurare , cogenerare , client necasnic etc . Având la îndemână Aplicația InfoCons , consumatorii pot lua decizii în cunoștință de cauză, cunoscând sensul fiecărui cuvânt .

Citește și :  Descarcă plăcuțele cu numerele utile și de urgență la nivel local pentru unitățile de cazare și agențiile de turism

Sfaturi InfoCons pentru semnarea unui contract ! Ai grijă ce semnezi !

– Citește cu atenție contractul înainte de a-l semna și asigură-te că înțelegi fiecare termen !

– Fii informat ! Asigură-te că îți cunoști drepturile !

– Fii atent la obligațiile pe care le ai odată cu semnarea contractului !

– Asigură-te că știi care este momentul începerii şi cel al încetării contractului  ;

Citește și : Ce acte îmi trebuie pentru a munci în străinătate ? Medierea și plasarea forței de muncă în străinătate ! Informații utile .

– Fii informat cu privire la modalităţile de executare, suspendare sau încetare a contractului ;

Totodată , Aplicația gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe eticheta energetică a produselor electrocasnice și a dispozitivelor electronice , pentru aflarea informațiilor precum :

– Calculator pentru consumul de energie ;

– Clasa energetică ;

Producător ;

– Informații Generale ;

Citește și : Calatoria cu trenul – Informații utile despre mersul trenurilor

– Compararea cu alte produse similare ;

– Reciclare ;

– Posibilitatea de a depune o sesizare .

Din categoria produselor electrocasnice și a dispozitivelor electrice ale căror coduri QR pot fi scanate cu Aplicația Gratuită InfoCons fac parte :

– Frigidere ;

– Mașini de spălat vase ;

– Mașini de spălat haine ;

Citește și : Alerte InfoCons în perioada 01- 06.12 conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene !

– Uscătoare ;

– Televizioare și monitoare pentru computer ;

Aplicația gratuită InfoCons facilitează totodată verificarea corectitudinii informațiilor afișate pe produsele electrocasnice și dispozitivele electrice . Astfel , prin scanarea codului QR de pe eticheta energetică pot fi comparate informațiile generate de aplicație cu informațiile înscrise pe produs , pentru a observa dacă produsul respectiv se încadrează într-adevăr în clasa menționată pe etichetă sau dacă, dimpotrivă, informațiile diferă .

Citește și : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal