Termeni și condiții

1. Introducere

Bine ati venit pe site-ul InfoCons. Urmatorii termeni si conditii de utilizare se aplica utilizarii de catre dumneavoastra a site-ului nostru, inclusiv orice continut, caracteristici, elemente, functionalitate si servicii oferite pe sau prin intermediul site-ului. Va rugam sa cititi aceste conditii de utilizare cu atentie inainte sa utilizati site-ul, pentru a va asigura ca sunteti la curent cu practile noastre privind confidentialitatea si datele cu caracter personal dar si cu drepturile si obligatiile pe care le aveti in calitate de utilizatori a site-ului.

2. Limitarea raspunderii

Continutul informatiilor se refera la descrierea intr-un anumit grad de detaliere a activitatilor, produselor si serviciilor InfoCons – Asociatie de Consumatori (denumit in continuare InfoCons). InfoCons nu va acorda nici o garantie referitoare la:

 • evitarea utilizarii anevoioase sau intreruperii in utilizare a site-ului,
 • neafectarea in sens negativ a altor sisteme prin utilizarea site-ului.
 • Inexistenta pe site-ul pus la dispozitie a virusilor sau alte componente care ar putea dauna utilizatorilor

Astfel InfoCons nu poate fi  responsabila pentru nici un fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea site-ului sau./ In nicio situatie, iNFOCONS nu este raspunzatoare pentru daune de orice tip, in baza oricarei teorii juridice, care decurg din sau in legatura cu utilizarea site-ului.

3. Marca si dreptul de autor

Dreptul de autor pentru toate informatiile existente pe acest site este detinut de InfoCons sau de afiliatii sai. Nici un material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara acordul expres exprimat de catre InfoCons ori de titularul acestui drept. Toate drepturile sunt rezervate InfoCons. Este strict interzisa folosirea acestui site in scopul distrugerii sau alterarii lui, a continutului sau a securitatii acestuia ori pentru discreditarea sau hartuirea InfoCons sau a afiliatiilor sai. InfoCons va aplica toate masurile de securitate tehnica si organizatorica pentru protejarea datelor asupra carora detine controlul impotriva oricarei situatii de manipulare accidentala sau intentionata, pierdere, distrugere sau impotriva accesului unei persoane neautorizate.

4. Obiectivul continutului site-ului

Obiectivul continutului Site-ului este de a pune la dispozitia utilizatorilor sai mijloacele necesare identificarii produselor dorite si comandarii acestora. InfoCons nu poate garanta insa, ca prezentele pagini nu contin erori, si asigura ca depune toate diligentele pentru realizare unei informari corecte si remedierea eventualelor erori. Orice persoana care doreste sa-si procure unul din serviciile sau produsele prezentate in site este rugata sa contacteze InfoCons printr-unul din mijloacele de contact prezente pe acest Site, pentru a se informa atat asupra disponibilitatii serviciului sau produsului in cauza cat si asupra conditiilor contractuale, taxelor, tarifelor si informatiilor tehnice sau de alta natura.

5. Confidentialitate

Protectia informatiilor in cursul procesarii datelor dumneavoastra personale este o preocupare majora a InfoCons de aceea toate datele colectate in cursul vizitelor pe Site-ul nostru web sunt procesate conform prevederilor legale valabile in statul in care este intretinut acest site, respectiv Romania. Site-ul nostru web poate include legaturi cu alte site-uri al caror continut nu se afla sub controlul nostru, de aceea InfoCons nu isi asuma si nu poate accepta nici un fel de responsabilitate pentru continutul acestor site-uri web.

Vom proteja oricare informatii pe care ni le furnizezi in conformitate cu Politica de Confidentialitate si aceste conditii.

6. Colectarea si procesarea datelor cu caracter personal

Conform Regulamentului UE 2016/679 –Regulamentul General Privind Protectia Datelor GDPR, InfoCons are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei ori o alta persoana.

Pentru o informare corecta si completa a dumneavoastra si a intelegerii pe deplin a drepturilor pe care le aveti in privinta prelucrarii datelor cu caracter personal furnizate,va rugam sa consultati acest link. De asemenea, Asociatia InfoCons  oferă consumatorilor  (abonati, participanti la simpozioane, colaboratori, clienti ai serviciilor noastre) informațiile necesare privind prelucrarea datelor în conformitate cu art. 13 și 14 din Regulamentul general privind protecția datelor.

Asociatia InfoCons  solicită consimțământul explicit pentru a va contacta în scopuri informative, a continua să trimita informare, informatii utile exclusive și beneficii ale membrilor simpatizanti prin e-mail, SMS sau mesagerie. Prin aceast consimtamant, veți continua să permiteți Asociatiei InfoCons  să furnizeze fără dificultăți informații despre îmbunătățirile oferite de serviciile sale, știri despre rezultatele testelor si studiilor comparative si simpozioane, cursuri, campanii, proiecte.  precum și multe altele.

7. Utilizarea si dezvaluirea datelor personale si specificarea scopului

Vom proteja oricare informatii pe care ni le furnizati in conformitate cu legislatia actuala privind Protectia Datelor cu Caracter Personal si acestea vor fi utilizate de catre InfoCons in scop de analiza de marketing si administrare baza de date clienti (consumatori), inclusiv pentru asistenta clienti, precum si pentru a va putea informa despre noile produse si servicii ale companiei noastre. InfoCons se obliga ca datele personale sã nu fie difuzate catre terti beneficiari/utilizatori. De asemenea, datele dumneavoastra nu vor fi transferate in strainatate.

8. Informatii pentru utilizatori

Ca utilizator (vizitator) aveti urmatoarele responsabilitati:

 • sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra, asa cum este cerut de formularul de inregistrare atunci cand este cazul;
 • sa mentineti si innoiti, atunci cand situatia cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete.

Totodata va asumati obligativitatea de a nu face urmatoarele:

 • sa publicati materiale care contin virusi sau alte programe cu intentia de a distruge acest sistem cat si orice sistem sau informatie;
 • sa publicati material cu drept de autor, daca nu sunteti autorul sau daca nu aveti permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
 • sa publicati materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridical, materiale ori informatii prohibite de prevederile legale in vigoare;
 • sa publicati o imagine sau o afirmatie care contravine normelor legale in vigoare incidente.

In caz de nerespectare a acestor conditii, InfoCons si afiliatii sai se disociaza de autorul acestora, va sterge informatiile respective si  va actiona pe cale legala.

Prin inregistrarea ca membru prin intermediul site-ului sunteti de acord implicit cu Termenii si conditiile utilizarii site-ului InfoCons.ro.

9. Informatiile oferite prin intermediul site-ului

Orice persoana care viziteaza Site-ul si care ii ofera date sau informatii cu caracter personal prin intermediul acestui site isi manifesta acordul in mod expres si neechivoc pentru urmatoarele:

 • prelucrarea acestor date si informatii personale de catre InfoCons in vederea efectuarii de studii de piata;
 • transmiterii de materiale promotionale specifice operatiunilor de marketing direct;
 • solutionarea de catre InfoCons a cererilor, intrebarilor si reclamatiilor adresate (a se vedea pagina “Contact” din site);
 • alte activitati intreprinse de InfoCons si permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea destinatarului.

InfoCons va pastra confidentialitatea acestor informatii. InfoCons nu va distribui, sub nicio forma, informatiile cu caracter personal catre terte persoane.

10. Informarea persoanelor vizate asupra drepturilor lor

Conform GDPR si Legii 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie gratuita asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. La cererea scrisa a persoanelor a caror date sunt prelucrate sau urmeaza a fi prelucrate, datata si semnata, expediata pe adresa Bulevardul Mărășești 127-129, Sector 4, București, Cod 040253, Romania,  InfoCons se obliga:

 • sa ii confirme solicitantului daca prelucreaza sau nu date personale.
 • sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
 • sa inceteze prelucrarea datelor personale ale solicitantului.

Pe langa termenii si conditiile care sunt reglementate in politica site-ului, dumneavoastra intelegeti si acceptati faptul ca InfoCons poate culege si pastra date despre persoanele care viziteaza acest site. Aveti dreptul  sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor [1]. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin email la adresa: office@InfoCons.ro.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte sau doriti sa le modificati, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil

 

11. Modificari ale politicii de confidentialitate

Daca aveti intrebari cu privire la informatiile cuprinse in aceasta pagina va rugam sa ne scrieti la adresa office@infocons.ro.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta politica de confidentialitate, fara o informare in prealabil.  “Termenii si Conditiile” constituie, in intregime, un acord incheiat intre dumneavoastra si InfoCons in privinta utilizarii site-ului www.infocons.ro. Este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati aceasta pagina de fiecare data cand accesati site-ul InfoCons, pentru a lua la cunostinta despre orice modificari efectuate. Continuarea utilizarii site-ului dupa revizuire reprezinta acceptarea si acordul dumneavoastra in legatura cu modificarile.

Observatie

 • orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie nu poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex:prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala. Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are caracter obligatoriu
 • orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit, si fara nicio justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct

Data : 14 Aprilie 2021