Riscurile aferente categoriei de produse mobilier , conform ALERTELOR din sistemul European sunt :
- Leziuni
- Sufocări și Leziuni
- Sufocări
- Arsuri și Incendiu
- Tăieturi
- Asfixieri , Arsuri și Incendiu
ALERTELE Europene de produse neconforme pot fi regăsite direct în Aplicația Europeană de protecția consumatorilor InfoCons.
Citește și : ATENȚIE ! ALERTE privind bijuteriile , pericol de RISC CHIMIC ! Fii informat cu Aplicația Europeană InfoCons !
ATENȚIE : toate produsele identificate în sistemul European de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi , iar produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare .
Numericul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alerte de la : produse chimice , articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii , îmbrăcăminte, textile și articole de modă , echipamente de comunicații și media , produse pentru construcții , produse cosmetice , aparate și echipamente electrice , echipamente pentru medii explozive , mobilier , echipamente sportive / pentru activități recreative , bijuterii , accesorii de bucătărie / gătit , indicatoare cu laser , ascensoare , brichete , ghirlande luminoase , echipamente de iluminat , echipamente de protecție , jucării , papetărie și altele.
Aplicația Euro – Atlantică Gratuită InfoCons vine în sprijinul tău pentru identificarea produselor alimentare și nealimentare nesigure ( neconforme ).
Citește și : Alternative de traseu pentru șoferi în perioada reparațiilor de la Podul Giurgiu-Ruse
Prin intermediul Aplicației Euro – Atlantică InfoCons , disponibilă în 33 de limbi – română, engleză, ucrainiană , turcă , franceză , maghiară , greacă , germanaă , spaniolă , italiană , albaneză , catalană , bulgară , croată , cehă , daneză , estonă , finlandeză , islandeză , irlandeză , letonă , macedoneană , feroeza , groenlandeza, luxemburgheza , sârbă , olandeză , norvegiană , poloneză , portugheza , rusa , slovaca , suedeza , limbile oficiale ale Uniunii Europene , cât și limbile minorităților conlocuitoare de pe teritoriul Uniunii Europene .
Aplicația Euro – Atlantică InfoCons este și aplicația pentru toate țările membr NATO – Albania , Belgia , Bulgaria , Canada , Cehia , Croația , Danemarca , Estonia , Finlanda , Franța , Germania , Grecia , Islanda , Italia , Letonia , Lituania , Luxemburg , Macedonia De Nord , Muntenegru , Norvegia , Olanda , Polonia , Portugalia , Regatul Unit , Romania , Slovacia , Slovenia , Spania , Statele Unite , Suedia , Turcia si Ungaria , atât pentru trupele din teatrele de operațiuni , cât și pentru cetățenii din aceste țări , pentru a aduce siguranță și securitate atât din perspectiva cetățeanului în calitatea lui de consumator , dar și din perspectiva achizițiilor pentru departamentele logistice ale trupelor militare din teatrele de operațiuni , baze militare, etc.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează cu privire la numărul de Alerte Europene privind categoria de produse mobilier.
De la început anului și până în prezent au fost înregistrate un numar de 15 de Alerte Europene privind prdusele tip mobilier aveînd mai multe categorii de risc, respectiv :
- 66.67% au inregistrat un risc de LEZIUNI
- 6.67% au inregistrat un risc de SUFOCĂRI și LEZIUNI
- 6.67% au inregistrat un risc de SUFOCĂRI
- 6.67% au inregistrat un risc de ARSURI și INCENDIU
- 6.67% au inregistrat un risc de TĂIETURI
- 6.67% au inregistrat un risc de ASFIXIERI , ARSURI și INCENDIU
Citește și : ALERTĂ privind Aflatoxine identificate în arahide – Fii informat cu Aplicația Europeană InfoCons
Ce se întâmplă dacă achiziționăm produse de mobilier cu RISC de LEZIUNI ? InfoCons Protecția Consumatorului te ajută !
Fii Un Exemplu – Scaun de birou
Produs : Scaun de birou
Denumire : Office chair
Marcă : Carmen
Descrierea produsului : Scaun de birou reglabil pe înălțime, cu cotiere, scaun moale și spătar, cu bază din plastic, o formă obișnuită de stea cu cinci fascicule și un ascensor pe gaz.
Tip de risc : Leziuni
Spătarul scaunului se rupe ușor, ceea ce duce la căderea utilizatorului și la rănirea acestuia. Produsul nu respectă cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici standardul european EN 1335-2.
Fii Un Exemplu – Masă
Produs : Masă
Denumire : Necunoscut
Marcă : TAYGA
Descrierea produsului : Masa cu blat din lemn.
Tip de risc : Leziuni
Produsul nu este stabil și se poate înclina și cădea pe o persoană, provocând leziuni. Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 12521.
Citește și : Cum procedăm pentru a face o reclamație la Protecția Consumatorului ?
InfoCons Protecția Consumatorilor te ajuta să intelegi ce se întâmplă dacă achizitionam produse de mobilier cu risc de ARSURI și INCENDIU
Fii Un Exemplu – Pernă pentru spătar de pat
Produs : Pernă pentru spătar de pat
Denumire : Grey teddy fleece Cuddle Cushion
Marca : Next
Descrierea produsului : Pernă gri pentru spătar din lână. Produs vândut online.
Tip de risc : Arsuri și Incendiu
Dacă este aproape de o flacără, produsul ia foc și continuă să ardă pentru o perioadă excesivă de timp, chiar și după îndepărtarea sursei de aprindere. Acest lucru crește riscul de incendiu și arsuri. Produsul nu respectă cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor.
Fii Un Exemplu – Fotoliu pentru copii
InfoCons Protecția Consumatorilor te informeză despre riscul de SUFOCARE la produsele de mobilier
Produs : Fotoliu pentru copii
Denumire : Fauteuil licorne
Descrierea produsului : Fotoliu în formă de unicorn realizat din țesătură din poliester de tip căptușit cu blană falsă. Produsul este vândut online.
Tip de risc : Sufocare
Fotoliul conține găuri, iar căptușeala este astfel accesibilă. Materialul fibros de umplere al fotoliului este ușor accesibil datorită găurilor. Un copil mic poate pune materialul de umplere în gură și se poate sufoca. Acest produs nu respectă cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor
Ai grijă să nu achiziționezi produse contrafăcute !
Citește și : Amenințarea Globală a Produselor Contrafăcute
Pentru a vizualiza toate produsele din categoria de produse MOBILIER ce au făcut obiectul ALERTELOR , puteți accesa secțiunea disponibilă în Aplicația Europeană InfoCons.
Atenție ! Înainte de achiziționare , accesați secțiunea Alerte din cadrul Aplicației Europene InfoCons pentru a vă asigura ca produsele pe care doriți să le achiziționați nu fac sau nu au făcut obiectul alertelor emise de Uniunea Europeană , doar printr-o simplă căutare în bara de meniu din aceast secțiune – “căutare” .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro