Mișcarea de Protecția Consumatorilor – InfoCons a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Apărării Naționale

InfoCons – Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea   Programelor și Strategiilor din România reprezentată de domnul Președinte Sorin Mierlea a încheiat astăzi, 2 august 2023, un Protocol de colaborare cu  Ministerul Apărării Naționale reprezentat prin domnul  Eduard Bachide, în calitate de Secretar de Stat, protocol ce are ca obiect consultarea și susținerea reciprocă în inițierea și derularea de Proiecte, Programe și Campanii de Educare și Informare a cetățenilor în calitatea lor de consumatori, în domeniul protecției consumatorilor.

 

Protecția consumatorilor de securitate devine mai importantă în actuala conjunctură socio-economică și geopolitică, fiind o problemă stringentă a zilelor noastre.

Aplicația InfoCons este destinată tuturor cetățenilor din țările membre NATO, dar și militarilor din teatrele de operații pentru a avea un mijloc simplu, facil și în limba maternă cu privire la accesul nemijlocit la numerele de urgență din fiecare țară, alertele rapide pentru produsele alimentare și nealimentare, cât și informații cu privire la alegerea produselor în vederea creșterii gradului de încredere a militarilor.

Fiind un instrument dezvoltat în mod transparent și independent, unic la nivel internațional, Aplicația InfoCons este disponibilă în 33 de limbi, pentru facilitarea informării directe, concise și corecte pentru cosumatorii din întreaga lume.

 

În cadrul protocolului va fi realizată o Campanie de educare. informare și conștientizare, de informare a populației cu privire la tematici de interes din cadrul Ministerului Apărării Naționale dar și pentru consolidarea principiilor NATO în România, prin realizarea de materiale tip afiș și nu numai,

 

 

Prin semnarea Protocolului, cele doua organizatii confirmă o colaborare îndelungată și se angajează instituțional să o dezvolte pe multiple planuri, în beneficiul cetățenilor din România.

 

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Sorin Mierlea

“Parteneriatul între InfoCons România – Mișcarea de Protecția Consumatorilor – Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea   Programelor și Strategiilor din România și Ministerul Apărării Naționale aduce un plus pentru tot ceea ce înseamnă atât personalul din cadrul Ministerului Apărării Naționale în calitate lor de cetățeni și consumatori, dar și pentru trupele militare străine aflate pe teritoriul României dar mai ales pentru militarii români din teatrele de operații, un plus de securitate, de încredere dar și de normalizare a relațiilor dintre structurle Ministerului Apărării Naționale și societatea civilă petru creșterea gradului de conștientizare cu privire la problematicile de protecția consumatorilor, iar Aplicația InfoCons ce se regăsește în toate țările membre NATO și în limbile fiecărei țări membre NATO și nu numai, creează un deziderat de a avea un pașaport real, eficient, gratuit, de comunicare, încredere, educare, dar mai ales informare între toate aceste state. Trupele militare în noul context geopolitic și geostrategic au la dispoziție un mijloc eficient de informare directă și nemijlocită în timp real pentru a putea preveni problematicile care până astăzi deveneau complexe și creau posibilitatea unor escaladări nejustificate. “

 

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal