ATENȚIE ! 9 PRODUSE NECONFORME CU RISC CHIMIC privind produsele pentru protecție solară ! Fii informat cu Aplicația Europeană InfoCons !

InfoCons Protecția Consumatorilor te informează cu privire la numărul de Alerte Europene privind produsele pentru protecție solară , dar cu risc chimic.

De la începutul anului și până în prezent au fost înregistrate un numar de 9 Alerte Europene privind produsele pentru protecție solară.

ALERTELE Europene de produse neconforme pot fi regăsite direct în Aplicația Europeană de protecția consumatorilor InfoCons. 

ATENȚIE : toate produsele identificate în sistemul European de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi , iar produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare .

Numericul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alerte de la : produse chimice  , articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii , îmbrăcăminte, textile și articole de modă , echipamente de comunicații și media , produse pentru construcții , produse cosmetice , aparate și echipamente electrice , echipamente pentru medii explozive , mobilier , echipamente sportive / pentru activități recreative , bijuterii , accesorii de bucătărie / gătit , indicatoare cu laser , ascensoare , brichete , ghirlande luminoase , echipamente de iluminat , echipamente de protecție , jucării , papetărie și altele.

 

Aplicația Euro – Atlantică Gratuită InfoCons vine în sprijinul tău pentru identificarea produselor alimentare și nealimentare nesigure ( neconforme ).

Prin intermediul Aplicației Euro – Atlantică InfoCons , disponibilă în 33 de limbi  – română, engleză, ucrainianăturcă ,   francezămaghiară , greacă , germană , spaniolă ,  italiană , albaneză , catalanăbulgară , croată , cehă , daneză , estonă , finlandeză ,  islandeză , irlandeză , letonă , macedoneană , feroeza , groenlandeza,  luxemburghezasârbă ,  olandeză ,  norvegiană , poloneză , portugheza , rusa , slovaca , suedeza , limbile oficiale ale Uniunii Europene , cât și limbile minorităților conlocuitoare de pe teritoriul Uniunii Europene .

Aplicația Euro – Atlantică InfoCons este și aplicația pentru toate țările membr  NATO –  Albania , Belgia ,  BulgariaCanada Cehia , Croația , Danemarca , Estonia , Finlanda , Franța , Germania , GreciaIslandaItaliaLetonia , LituaniaLuxemburgMacedonia De Nord , Muntenegru , Norvegia , Olanda , Polonia , PortugaliaRegatul Unit , Romania ,  Slovacia , SloveniaSpania ,  Statele Unite ,   Suedia ,  Turcia si Ungaria , atât pentru trupele din teatrele de operațiuni , cât și pentru cetățenii din aceste țări , pentru a aduce siguranță și securitate atât din perspectiva cetățeanului în calitatea lui de consumator , dar și din perspectiva achizițiilor pentru departamentele logistice ale trupelor militare din teatrele de operațiuni , baze militare, etc.

 

Ce se întâmplă dacă achiziționăm lapte de protecție solară ? InfoCons Protecția Consumatorului te ajută !

Produs : Lapte de protecție solară

Denumire : DELICE SOLAIRE BAMBINI SUN MILK HIGH PROTECTION VERY FAIR SKIN CHILDREN FP30

Marcă : DELICE

Descrierea produsului : Lapte de protecție solară pentru copii, SPF 30,250 ml.

Tip de risc : Risc chimic și risc microbiologic

Produsul conține o cantitate excesivă de 2-fenoxietanol (valoare măsurată: 1,7 %), care este hematotoxic, un iritant ușor și poate afecta sângele și ficatul. În plus, produsul este contaminat microbiologic cu bacterii mezofile (valori măsurate 490 UFC/g/ml). Dacă este utilizat pe pielea deteriorată sau dacă intră în contact cu ochii, produsul poate provoca infecții sau iritații. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

InfoCons Protecția Consumatorilor te ajută să intelegi ce se întâmplă dacă achiziționăm cremă protecție de soare

Produs :  Cremă de soare

Denumire : Carrot Plus latte solare protezione 6 bassa

Marca : BILBOA

Descrierea produsului : Protecție solară cu potențiatori de bronzare, SPF 6, 200 ml.

Tip de risc : Risc chimic

Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

InfoCons Protecția Consumatorilor te informeză despre riscul chimic la cremele  după expunerea la soare

Produs : Cremă după expunere la soare

Denumire : Sun Doposole

Marcă : Clinians

Descrierea produsului : După crema de soare, 200 ml.

Tip de risc : Risc chimic

Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

Ce se întâmplă dacă achiziționăm gel de protecție solară ? InfoCons Protecția Consumatorului te ajută !

Produs : Gel de protecție solară

Denumire :  Invisible Gel solare

Marcă : BILBOA

Descrierea produsului :  Gel de protecție solară, promovat ca având potențiatori de bronzare, SPF 10, 150 ml.

Tip de risc : Risc chimic

Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

Ai grijă să nu achiziționezi produse contrafăcute !

Pentru a vizualiza toate produsele pentru protecție solară ce au făcut obiectul ALERTELOR , puteți accesa secțiunea disponibilă în Aplicația Europenă InfoCons .

Atenție ! Înainte de achiziționare , accesați  secțiunea Alerte din cadrul Aplicației Europene InfoCons pentru a vă asigura ca produsele pe care doriți să le achiziționați nu fac sau nu au făcut obiectul  alertelor  emise de Uniunea Europeană , doar printr-o simplă căutare în bara de meniu din aceast secțiune – “căutare” .

 

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal