În săptămâna Salonului Auto ATENȚIE la ALERTE privind autoturismele ! Fii informat cu Aplicația Europeană InfoCons !

InfoCons Protecția Consumatorilor te informează în legătură cu Alertele Europene privind autoturismele și ce reprezintă riscurile acestora .

ALERTELE Europene de produse neconforme pot fi regăsite direct în Aplicația Europeană de protecția consumatorilor InfoCons.

ATENȚIE : toate produsele identificate în sistemul European de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi , iar produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene , direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare .

Riscurile aferente produselor tip autoturisme , conform ALERTELOR din sistemul European sunt :

Următoarele mărci de autoturisme au făcut obiectul acestor alerte : Kia , Ford , ToyotaBMW , Fiat , Dodge , VW , Peugeot , Opel , Citroen , Mini , Audi , Land Rover , Jaguar , Porsche .

Ce se întâmplă dacă achiziționăm sau conducem o mașină cu risc de LEZIUNI ? InfoCons Protecția Consumatorului te ajută !

Produs : Vagon pentru pasageri

Denumire : Picanto, Stonic

Marcă : Kia

Descrierea produsului : Autoturisme echipate cu motoare Kappa 1.0 și 1.2 MPI. Model (tip): Picanto (JA) Stonic (YB CUV). Anul modelului: 2023 ~ 2024.

Tip de risc : Leziuni

Poate apărea un scurtcircuit în interiorul supapei de circulație a gazelor de evacuare, determinând oprirea motorului înainte de aprinderea lămpii de avertizare. Acest lucru crește riscul de accidente și răniri. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Produs : Vagon pentru pasageri

Denumire : RAM 2500, RAM 3500, DURANGO

Marcă : Dodge

Descrierea produsului : O mașină de pasageri.

Tip de risc : Leziuni

Defecțiunea software a sistemului de frânare antiblocare (ABS) poate dezactiva controlul electronic al stabilității (ESC). Defecțiunea sistemului ESC poate provoca o pierdere a controlului vehiculului, crescând riscul de accidente și răniri. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Produs : Autoturisme/vehicule utilitare ușoare

Denumire : Eos, Golf, Golf Variant, Passat, Polo, Sharan, Tiguan, T6, Crafter, Passat CC, Transporter

Marcă : VW

Descrierea produsului : Autoturism / Vehicul utilitar ușor, echipat cu airbag-uri Takata.

Tip de risc : Leziuni

Combustibilul din airbagul șoferului se poate deteriora în timp. În cazul în care airbagurile se declanșează, aceasta poate duce la fragmente din dispozitivul de umflare care rănesc ocupanții vehiculului. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Produs : Vagon pentru pasageri

Denumire : 911

Marcă : Porsche

Descrierea produsului : Vagon pentru pasageri

Tip de risc : Leziuni

Este posibil ca geamurile din față și din spate să nu fie fixate corespunzător. În cazul unui accident, acest lucru ar putea avea un efect negativ asupra suportului airbagului frontal și crește riscul de rănire. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Produs : Vagon pentru pasageri

Denumire : Range Rover Sport, Range Rover

Marcă : Land Rover

Descrierea produsului : O mașină de pasageri

Tip de risc : Leziuni

Datorită faptului că brațele care conectează liniile răcitorului de ulei montate pe motor nu sunt înșurubate corespunzător în firele lor, furtunul răcitorului de ulei se poate desprinde sau se poate desprinde, cauzând scurgerea uleiului de motor pe drum. Acest lucru creează secțiuni alunecoase, crescând riscul de accidente și răniri, în special pentru vehiculele cu două roți.  Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Produs : Vagon pentru pasageri

Denumire : E-tron

Marcă : Audi

Descrierea produsului : O mașină de pasageri

Tip de risc : Leziuni

Din cauza unei probleme cu conexiunea șurubului, tija de împingere care leagă pedala de frână și rapelul de frână se poate deconecta, provocând funcționarea defectuoasă a frânei de picior. Acest lucru poate duce la pierderea controlului vehiculului, crescând riscul de accidente și răniri. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Produs : Vagon pentru pasageri

Denumire : UX 300h

Marcă : Lexus

Descrierea produsului : O mașină de pasageri

Tip de risc : Leziuni

Firele din cablajul primar care alimentează unitatea de comandă electronică a motorului generatorului (MG ECU) sunt dirijate incorect. Ca urmare, acestea pot fi deteriorate și pot compromite sursa de alimentare a ECU, provocând o pierdere a propulsiei și crescând riscul de accidente și răniri. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Produs : Vagon pentru pasageri

Denumire : 2, M2, 3

Marcă : BMW

Descrierea produsului : O mașină de pasageri

Tip de risc : Leziuni

Un defect de fabricație al airbagului pasagerului poate provoca pierderi de presiune atunci când este activat. Acest lucru poate duce la o desfășurare necorespunzătoare, afectând astfel efectul de reținere al airbagului. Acest lucru crește riscul de rănire în caz de accident. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Produs : Vagon pentru pasageri

Denumire : 600

Marcă : Fiat

Descrierea produsului : O mașină de pasageri

Tip de risc : Leziuni

O fisură localizată în interiorul motorului de servodirecție electrică al suportului de direcție poate provoca detașarea pieselor din plastic de pe roata viermelui. Acest lucru poate duce la blocarea direcției, crescând riscul de accidente și răniri. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

InfoCons Protecția Consumatorilor te informează despre riscul de INCENDIU la un autoturism

Produs : Vagon pentru pasageri

Denumire : Mustang

Marcă : Ford

Descrierea produsului : O mașină de pasageri

Tip de risc : Incendiu

O piuliță nesecurizată poate cauza defectarea pedalei de ambreiaj, împiedicând șoferul să schimbe treapta de viteză și determinând oprirea motorului. Dacă linia de ambreiaj este coborâtă, se poate topi pe componente fierbinți, iar lichidul de frână se poate scurge și se poate aprinde. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Produs : Vagon pentru pasageri

Denumire : Cooper

Marcă : Mini

Descrierea produsului : O mașină de pasageri

Tip de risc : Incendiu

Bateria de înaltă tensiune se poate scurtcircuita, ceea ce face ca bateria să se supraîncălzească și vehiculul să ia foc, chiar și atunci când este parcat. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Numericul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alerte de la : produse chimice , articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii , îmbrăcăminte , textile și articole de modă , echipamente de comunicații și media , produse pentru construcții , produse cosmetice , aparate și echipamente electrice , echipamente pentru medii explozive , mobilier , echipamente sportive / pentru activități recreative , bijuterii , accesorii de bucătărie / gătit , indicatoare cu laser , ascensoare , brichete , ghirlande luminoase , echipamente de iluminat , echipamente de protecție , jucării , papetărie și altele.

Aplicația Euro – Atlantică Gratuită InfoCons vine în sprijinul tău pentru identificarea produselor alimentare și nealimentare nesigure ( neconforme ).

Prin intermediul Aplicației Euro – Atlantică InfoCons , disponibilă în 33 de limbi – română , engleză , ucrainiană , turcă , francezămaghiarăgreacăgermană , spaniolă , italiană , albaneză , catalană , bulgară , croată , cehă , daneză , estonă , finlandeză , islandezăirlandeză , letonă , macedoneană , feroeză , groenlandeză , luxemburghezăsârbăolandezănorvegianăpolonezăportugheză ,  rusăslovacă , suedeză , limbile oficiale ale Uniunii Europene , cat si limbile minoritatilor conlocuitoare de pe teritoriul Uniunii Europene .

Aplicația Euro – Atlantică InfoCons este și aplicația pentru toate țările membre NATO – Albania , BelgiaBulgaria , CanadaCehia , CroațiaDanemarca , Estonia , Finlanda , Franța , Germania , Grecia , Islanda , Italia , Letonia , LituaniaLuxemburgMacedonia De NordMuntenegruNorvegiaOlanda , Polonia , Portugalia , Regatul Unit , România , Slovacia , Slovenia , Spania , Statele Unite , Suedia , Turcia și Ungaria , atât pentru trupele din teatrele de operațiuni , cât și pentru cetățenii din aceste țări , pentru a aduce siguranța și securitate atât din perspectiva cetățeanului în calitatea lui de consumator , dar și din perspectiva achizițiilor pentru departamentele logistice ale trupelor militare din teatrele de operațiuni , baze militare, etc.

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor oferindu-le posibilitatea de a accesa direct și GRATUIT secțiunea Alerte pentru produse alimentare și nealimentare din Aplicația Gratuită InfoCons la nivelul Uniunii Europene !

Ai grijă să nu achiziționezi produse contrafăcute !

Pentru a vizualiza toate autoturismele ce au făcut obiectul ALERTELOR , puteți accesa secțiunea disponibilă în Aplicația Europeană InfoCons.

Atenție ! Înainte de achiziționare , accesați  secțiunea Alerte din cadrul Aplicației Europene InfoCons pentru a vă asigura ca produsele pe care doriți să le achiziționați nu fac sau nu au făcut obiectul  alertelor emise de Uniunea Europeană , doar printr-o simplă căutare în bara de meniu din aceast secțiune – “căutare” .

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal