Aproape 8 milioane de români suferă de o formă de alergie! Instrumentul prin care afli dacă produsule pe care le consumi conțin alergeni!

Alergeni si forme de alergie Aplicatia InfoCons Protecția Consumatorului

În momentul în care suntem alergici la anumite substanțe din alimente , este important să știm ce consumăm ! În acest context, InfoCons , prin Aplicația Gratuită InfoCons , vine în sprijinul consumatorilor cu opțiunea de scanare a codului de bare de pe etichetele produselor agroalimentare pentru aflarea instantă a informațiilor despre :

Citește și : Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri ! Verifică ce conțin produsele cu Aplicația Gratuită InfoCons !

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

În cazul în care produsul scanat conține alergeni , atunci consumatorii vor fi informați cu privire la denumirea ,  numarul si tipul acestora . Alergenii apar instant în urma scanării codului de bare și sunt delimitați într-o secțiune marcată cu culoarea roșie , pentru a fi ușor de remarcat . Ținând cont că unele reacții alergice pot provoca probleme grave , această secțiune din cadrul Aplicației InfoCons este una indispensabilă , mai ales în contextul în care aproape 8 milioane de români suferă de o formă de alergie conform Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică .

Totodată, prin funcția „ Alegerea Mea ” din cadrul Aplicației InfoCons , consumatorii au posibilitatea de a-și seta preferințele de consum prin introducerea cantităților maxime de zahăr , sare , calorii , a numărului maxim de aditivi alimentari ( E-uri ) aditivii alimentari și alergenii pe care își doresc să îi evite . În secțiunea „Alegerea Mea ” din cadrul Aplicației Gratuite InfoCons , consumatorii au la dispoziție lista cu alergenii , precum și posibilitatea de a îi bifa ușor și rapid pe cei care le-ar putea crea probleme . Astfel , în momentul scanării codului de bare de pe eticheta produsului , Aplicația InfoCons îi va atenționa în momentul detectării alergenilor .

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

Ce mai  putem face cu Aplicatia Gratuită InfoCons ?

Pe lângă aceste opțiuni , Aplicația InfoCons ofera accesul rapid la :

Citește și : Studiu InfoCons : 64% dintre locuințele aflate în proprietatea Primăriilor nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale , iar 70% dintre primării nu au desfășurat acțiuni de încurajare a cetățenilor la încheierea poliței obligatorii

Citește și : Află care este costul real al electronicelor și electrocasnicelor cu Aplicația InfoCons !

 

Sorin Mierlea InfoCons Protectia ConsumatorilorAlergenii ,  noua problemă care se acutizează pe zi ce trece la nivel global , atât pentru copii , dar și pentru adulți , iar acest lucru face ca atenția consumatorului să fie îndreptată mult mai activ și imperativ în identificarea posibililor alergeni din ceea ce cumpărăm și ceea ce consumăm . InfoCons te ajuta , pentru prima oară, printr-un procedeu creativ si inovativ în identificarea și atenționarea cu privire la aditivii conținuți în produsele scanate . Având Aplicația GRATUITĂ InfoCons , poți să decizi tu pentru tine , pentru copiii tăi și pentru persoanele dragi ce cumperi , dar mai ales cum să cumperi când spectrul problemelor alergenilor este tot mai prezent . ”

Sorin MierleaPresedinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal