Clasament “general’ si clasament “Eficienta totala a spalarii`

Bucuresti, 16 martie 2015 – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons face public studiul general privind masinile de spalat vase. In cadrul studiului au fost selectionate un numar de 351 modele de la peste 60 de producatori, dintre care amintim: AEG, Beko, Whirlpool, Bosch, Siemens, Siemens, Miele, Candy, Zanussi, etc.

Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul UE, iar A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons isi propune ca, in baza dreptului fundamental al consumatorului de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din tara, cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta si in cunostiinta de cauza. Au fost testati parametrii grupati astfel: – eficienta programului de spalare principal – eficienta programului de spalare eco – eficienta uscarii vaselor – eficienta uscarii vaselor din material plastic – consum de apa – consum de energie electrica – zgomot – calitatea spalarii

In clasamentul general, pe primele cinci locuri se afla:

Model
Bosch SMU51M12SK
Siemens SN45M209SK
Siemens SN66M034EU
Siemens SN478S01TS
Siemens SN66M096EU

Ultimele modele clasate in clasamentul general sunt:

Model
Bauknecht GSF_Excellence_9RPC
Bauknecht GSF_Prestige_9RPC
Whirlpool ADPU_2330WH
Whirlpool ADG987_2
Whirlpool ADG8773

Din punct de vedere al clasamentului, pe caracteristica Eficienta totala a spalarii, topul arata in felul urmator:

Primele cinci clasate:

Model
Smeg STA6248_9
Balay 3VS702BA
Balay 3VS702IA
Whirlpool ADP_6920_IX
Whirlpool ADP_6920_WH

Ultimele cinci clasate:

Model
Whirlpool ADPU761WH
Bauknecht GSXP_70_2_Power
Whirlpool ADPU_2330WH
Whirlpool ADG987_2
Whirlpool ADG8773

Rezultatele complete ale studiulului se gasesc aici: http://www.teste-comparative.ro/302~Masini-de-spalat-vase/ Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca, cat si pe cea europeana. Este derulat de InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons (membra cu drepturi depline in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene), pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind masinile de spalat vase pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singurul portal online de acest fel din Romania pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.

Despre: International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului. ICRT este un consortiu global, avand ca membri peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii in interesul consumatorilor din intreaga lume.

Despre: InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor. Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal