Descarcă plăcuțele cu numerele utile și de urgență la nivel local pentru unitățile de cazare și agențiile de turism

Turism InfoCons Protectia Consumatorilor

Mișcarea de Protecția Consumatorilor InfoCons , în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului , pune la dispoziția unităților de cazare , precum și agențiilor de turism numerele utile și de urgență la nivel local , precum și plăcuța cu codul QR ce oferă acces direct la site-ul Proiectului European de Mobilitate Globalăwww.consumers-protection.org )

Citește și : Calatoria cu trenul – Informații utile despre mersul trenurilor

În contextul mobilității cetățenilor la nivel global , devine imperios necesar accesul corect , direct , rapid , transparent și facil la informarea cu privire la instituțiile puse în slujba cetățeanului în vederea sprijinirii acestuia în caz de urgență .

Programul Internațional de informare pune la dispoziția tuturor cetățenilor accesul neîngrădit la contactul cu instituțiile statului în vederea informării sau soluționării unor probleme . Programul este destinat cetățenilor din România , dar și pentru cetățenii aflați în tranzit pe teritoriul României , fie pentru desfășurarea activității profesionale , în scop turistic sau pentru desfășurarea altor activități .

Citește și : Ce acte îmi trebuie pentru a munci în străinătate ? Medierea și plasarea forței de muncă în străinătate ! Informații utile .

Plăcuța cu numerele utile și de urgență de pe teritoriul României , precum și plăcuța cu codul QR trebuie afișate de către unitățile de cazare , precum și de agențiilor de turism la loc vizibil pentru consumatori .

Atașate regăsiți plăcuța cu numerele de urgență la nivel local, realizate în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului .

Citește și : Alerte InfoCons în perioada 01- 06.12 conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene !

Mesajul transmis de Ministerul Antreprenoriatului si Tursimului poate fi regasit accesand AICI

Plăcuța cu numerele utie și de urgență, precum și plăcuța cu codul QR la nivel național trebuie descărcate accesand AICI 

Citește și : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal