Aplicația InfoCons îți arată ACUM si ALERGENII

Aplicația InfoCons

Aplicația InfoCons pune la dispoziția consumatorilor posibilitatea de a scana eticheta produselor pe care vor să le consume sau sa le achizitioneze pentru a afla instant: numărul aditivilor alimentari, cantitatea de sare și de zahăr, ingredientele care se regăsesc în produsele respective, dar și alergenii. Aceste informații, disponibile în română și engleză, ajută la achiziționarea produselor în cunoștință de cauză.

Alergenii din alimente

Cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatorii pot afla rapid și ușor informații utile despre produsele pe care vor să le achiziționeze sau pe care le au deja în casă! Prin scanarea codului de bare, aplicația GRATUITĂ InfoCons redă într-o fracțiune de secundă:

  • Alergenii
  • Cantitatea de zahăr;
  • Cantitatea de sare;
  • Tipurile si numericul de E-uri (aditivi alimentari);
  • Caloriile
  • Distanța de alergare, mers sau pedalat după consumarea produsului respectiv.

În cazul în care produsul scanat conține alergeni, atunci consumatorii vor fi informați cu privire la denumirea,  numarul si tipul acestora. Alergenii apar instant în urma scanării codului de bare și sunt delimitați într-o secțiune marcată cu culoarea roșie, pentru a fi ușor de remarcat. Ținând cont că unele realcții alergice pot provoca probleme grave, această secțiune din cadrul Aplicației InfoCons este una indispensabilă.

Aplicația GRATUITĂ InfoCons, aduce în atenția consumatorilor alertele pentru siguranța alimentelor, actualizate în funcție de apariția acestora. Astfel, fie că sunt în supermarket sau acasă, consumatorii pot evita achiziționarea/ consumarea unui produs regăsit în alertele pentru siguranța alimentară din cadrul Aplicației InfoCons.

Ce poti face cu aplicatia InfoCons?

Pe lângă aceste opțiuni, Aplicația InfoCons ofera accesul rapid la  numerele utile de urgență:  Ambulanță, Poliție, Pompieri, Protecția Consumatorului sau Protecția Copilului prin butonul de SOS – denumire pe care o poartă și secțiunea cu numere de urgență din cadrul aplicației- pe care consumatorii îl pot apăsa la nevoie. Aceste numere de urgență se regăsesc în secțiunea SOS din cadrul Aplicației InfoCons.

Ușor de folosit și disponibilă în mod GRATUIT pentru orice sistem de operare – IOS, Android sau Huawei, Aplicația InfoCons poate fi descărcată rapid AICI.

Sorin Mierlea„Alergenii,  noua problemă care se acutizează pe zi ce trece la nivel global, atât petru copii, dar și pentru adulți, iar acest lucru face ca atenția consumatoului să fie îndreptată mult mai activ și imperativ în identificarea posibililor alergeni din ceea ce cumpărăm și ceea ce consumăm. InfoCons te ajuta, pentru prima oară, printr-un procedeu creativ si inovativ în identificarea și atenționarea cu privire la aditivii conținuți în produsele scanate. Având aplicația GRATUITĂ InfoCons, poți să decizi tu pentru tine, pentru copiii tăi și pentru persoanele dragi ce cumperi, dar mai ales cum să cumperi când spectrul problemelor alergenilor este tot mai prezent. ”

Sorin Mierlea- Presedinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal