Aplicația în care opinia ta contează ! Acum poți oferi note produselor pe care le consumi !

Voteaza produsele InfoCons Protectia Consumatorilor

Cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons , consumatorul are posibilitatea de a vota produsele agroalimentare independent de mecanismele de publicitate și de marketing, pentru a avea o evaluare terță parte prin Aplicația Gratuită InfoCons .

Votarea  poate fi realizată doar de cei care și-au creat un cont , astfel că votul are o relevanță mai bună , în contextul în care de multe ori aprecierile pozitive sau negative sunt sub semnul întrebării în zona online .

Citeste si : Dicționarul cu termeni din asigurări este disponibil în Aplicația InfoCons ! Fii informat !

Aplicatia InfoCons se descarcă GRATUIT și este disponibilă atât pentru sistemele de operare Android, IOS, cât și pentru Huawei. De asemenea, Aplicația Gratuită InfoCons  oferă informații precum :

– Afișarea instantă a informațiilor de pe etichetele produselor agroalimentare în limba selectată

– Ingredientele din produsul scanat

– Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat ;

– Valorile nutriționale ( cantitatea de sare , zahăr și calorii );

Citeste si : Internship , stagiatura si ucenicia – Informații utile

– Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr , numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers , alergare și bicicletă );

– Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor ;

– Salvarea produsului scanat în secțiunea „ Produse Salvate ”. Din secțiunea „ Produse Salvate ”, printr-o simplă bifare a produselor , consumatorii află numărul total de E-uri , cantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare . De asemenea, aceștia pot distribui produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături , meniul zilnic / săptămânal sau retetele cu familia si prietenii .

Citeste si : Care este instrumentul prin care îți poți alege anvelopele în conformitate cu noua eticheta UE ?

– Personalizarea aplicației în funcție de preferințele de consum: număr maxim de E-uri și tipul acestora , cantitatea maximă de sare , cantitatea maximă de zahăr , tipul de alergeni și cantitatea maximă de calorii .

– Distribuirea produselor scanate cu prietenii și familia .

– Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicație, prin completarea unui formular simplu, cu câmpuri prestabilite . Astfel, în cazul în care consumatorul întâmpină probleme cu produsul scanat , poate trimite o sesizare direct din Aplicatia InfoCons .

Citeste si : Practici comerciale neloiale – tot ce trebuie să știi

– Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice ( frigidere , mașini de spălat haine , mașini de spălat vase , uscătoare , televizoare ), pentru aflarea informațiilor precum: consumul de energie , clasa energetică , producător , informații generale tip caracteristici tehnice , compararea cu alte produse similare , reciclare .

– SOS – Lista cu toate numerele utile și de urgență la nivel local , national și international  cu posibilitatea selectării continentului și țării . În urma selectării , numerele utile și de urgență apar în limba engleză și limba țării . SOS adună numere precum : Ambulanță , Poliție , Protecția Consumatorilor , Pompieri , Poliția de Frontieră , Turism , Direcții de Sănătate Publică , Primărie , Mediu , Telecomunicații etc .

Citeste si : Ce este amprenta de carbon și cum se calculează?

– Pentru România , aplicația InfoCons afișează în timp real timpul de așteptare pentru punctele de trecere rutieră a frontierei .

– Lista cu toate adăposturile de protecție civilă din România

– Alerte rapide pentru produse alimentare

– Alerte pentru produse nealimentare la nivelul Uniunii Europene , actualizate zilnic . Secțiunea dedicată alertelor rapide oferă informații precum: Țările vizate, gradul de risc ( de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, imagini cu produsele ce fac obiectul alertelor .

Citeste si : Starea de sănătate – Informații despre sănătate conform Eurostat

„Cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons, putem fi parte, ne putem informa independent, putem avea păreri și îi putem ajuta și pe ceilalți să decidă ei pentru ei. Acum, prin Aplicația Gratuită InfoCons putem vota și ne putem spune opinia!”

Sorin MierleaPreședinte InfoCons

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal