Află care este costul real al electronicelor și electrocasnicelor cu Aplicația InfoCons !

Costul real al ectronicelor și electrocasnicelor cu Aplicația Gratuită InfoCons Protecția Consumatorului

În momentul achiziționării produselor electronice și electrocasnice , Aplicația InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu calculatorul pentru estimarea costului de utilizare .

Altfel spus , consumatorii vor putea să estimeze costul aferent consumului de energie pentru fiecare produs scanat . De asemenea , prin intermediul Aplicatiei InfoCons , consumatorii pot compara produsele electronice și electrocasnice pe care și le doresc , pentru a achiziționa produsul potrivit preferințelor și nevoilor lor .

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse

Produsele electronice și electrocasnice ale căror etichete energetice pot fi scanate fac parte din categoriile :

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

Pe lângă posibilitatea de a estima costul aferent consumului de energie și de a compara produsele similare , Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil informații precum :

Aplicația Gratuită InfoCons facilitează totodată verificarea corectitudinii informațiilor afișate pe produsele electrocasnice și dispozitivele electrice . Astfel , prin scanarea codului QR de pe eticheta energetică pot fi comparate informațiile generate de aplicație cu informațiile înscrise pe produs , pentru a observa dacă produsul respectiv se încadrează într-adevăr în clasa menționată pe etichetă sau dacă , dimpotrivă , informațiile diferă.

Citește și : Conducătorii auto pot prezenta asigurarea RCA în format electronic

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal