Publicarea celor mai recente cifre ale comerțului agroalimentar: UE rămâne puternică în ceea ce privește exporturile agroalimentare

Cel mai recent raport lunar privind comerțul agroalimentar publicat arată că exporturile și importurile UE în acest sector au crescut în iulie 2019 față de aceeași lună a anului precedent. În iulie 2019, exporturile agroalimentare din UE au ajuns la 13,07 miliarde de euro, cu 12,6% mai mult decât în ​​iulie 2018. Importurile au fost de 9,92 miliarde de euro. soldul pozitiv al soldului comercial al UE în iulie 2019 s-a ridicat la 3,15 miliarde EUR.

Citește și:

Beneficiile consumului de avocado

Cele mai mari creșteri ale valorilor lunare la export (în iulie 2019 față de iulie 2018) au fost înregistrate în Statele Unite, China și Japonia. Categoriile care au beneficiat cel mai mult de creșterea valorii exporturilor în această lună sunt carnea de porc, spirtoase și lichioruri, lapte praf și vin. În același timp, valoarea importurilor a crescut pentru fructele tropicale, cerealele grosiere și uleiurile vegetale. Raportul lunar din iulie 2019 oferă un tabel care prezintă soldul comercial, defalcarea pe categorii de produse și partenerii comerciali importanți din august 2017 până în iulie 2019.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal