Masa de Revelion cu aproape 170 de E-uri și 81 grame de zahăr !

La 100g de mâncare putem ajunge chiar și la 169 de E-uri (aditivi alimentari), 31g de sare (15.5 plicuri de sare) și 81g de zahăr (16 plicuri de zahăr)!

Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi pentru un adult. În acest context, putem observa că la o singură masă putem regăsi aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăși.

Cantitatea de zahăr recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 25 grame/zi pentru un adult, ceea ce înseamnă că la o singură masă consumăm cantitatea recomandată pentru aproximativ 3 zile.

Fiecare consumator pune pe masă cu ocazia sărbătorilor multă mâncare din diverse sortimente pentru ca masa să fie cât mai bogată și mesenii cât mai satisfăcuți. Iar pentru mâncarea pregătită au fost utilizate fel și fel de ingrediente, fiecare având propriile lor valori când vine vorba de cele menționate în titlul acestui articol.

Ne place să așezăm cu drag pe platou aperitive care sunt foarte apreciate și importante fiindcă deschid marele ospăț.

Citeste si : Ce este amprenta de carbon și cum se calculează?

Pe platourile cu aperitive care se regăsesc pe masă de Revelion regăsim:

– Brânza topită (folosită la diverse umpluturi)

– Șuncă de praga

– Bacon

– Parizer de pasăre

– Parizer de porc

– Cabanos

Sosul de ketchupmuștar sau maioneză sunt cele care se consumă împreună cu alimentele de pe platourile cu aperitive. Totodată  pâinea,este un aliment nelipsit de pe masă.

Untul sau margarina, sunt consumate cu mezelurile prezente pe platou.

Desertul care poate fi o ciocolată sau praline de ciocolată, sau poate o înghețata .

O băutură energizantă  este consumată de către cei mai mulți consumatori , băuturi răcoritoare tip ceai, sau ne delectam cu bere cu fructe, iar pentru copii, o sampanie cu suc de fructe.

 

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

 

La finalul mesei, mulți dintre noi consumăm gumă de mestecat.

Dacă stăm sa analizăm tot ce am mâncat la o singură masă observăm ca avem Ș

– 169 de E-uri (aditivi alimentari)

– 31g de sare (15.5 plicuri de sare)

– 81g de zahăr (16 plicuri de zahăr)

Cele mai intalnite E-uri din alimentele mentionate sunt: E300E330E412E440E451 si E120.

 

Citeste si : Cum îți alegi anvelopele în conformitate cu noua etichetă și cu normele UE ?! Îți punem la dispoziție instrumentul de care ai nevoie !

 

Cum poți afla toate informațiile de pe etichetele produselor într-o fracțiune de secundă ?

Descarcă GRATUIT aplicația InfoCons și află numericul de aditivi alimentari , cantitatea de zahăr , cantitatea de sare și numărul de calorii din produsele scanate . Dacă ești la cumpărături sau acasa , scanează eticheta produselor pe care vrei să le consumi , pentru a afla tot ce trebuie să știi despre produsele respective .

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru toate sistemele de operare IOS , Huawei și Android si poate fi descarcata AICI . 

Mâncarea risipită de sărbători înseamnă și bani risipiți, ore de muncă, timpul din viața fiecăruia, în final viață!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal