InfoCons partener al Proiectului ” ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ – TOTUL DESPRE FRUCTE ȘI LEGUME”

COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR” impreuna cu   LICEUL TEORETIC ”DIMITRIE BOLINTINEANU” in parteneriat cu 

 • Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară ”Dumitru Moțoc”;
 • Școala Gimnazială ”Luceafărul” ;
 • Școala Gimnazială nr. 188;
 • InfoCons ;
 • Radio România Antena Satelor.

 

implementeaza Proiectul ” ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ –  TOTUL DESPRE FRUCTE ȘI LEGUME”

OBIECTIVUL PROIECTULUI

Obiectivul general, precum si obiectivele specifice urmărite prin realizarea Proiectului ”ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ –  TOTUL DESPRE FRUCTE ȘI LEGUME”, sunt în concordanță cu obiectivele Adunării Generale a ONU, declarând anul 2021 – Anul internațional al fructelor și legumelor, an dedicat atragerii atenției asupra rolului important al fructelor și legumelor în alimentația umană.

Elevii din ciclul primar, gimnazial și liceu vor fi implicați în activități practice, jocuri, simulări de rol, dezbateri și discuții libere, ateliere de lucru, pentru a înțelege  importanța fructelor și legumelor pentru organismul uman, modul de creștere, dezvoltare și recoltare a culturilor de legume, creșterea, dezvoltarea livezilor de pomi fructiferi și recoltarea fructelor, reducerea pierderilor și a risipei de alimente,  securitatea alimentară și sănătate, importanța adoptării unui stil de viață sănătos, realizarea unor alegeri informate și a adoptării unor obiceiuri alimentare potrivite.

SCOPUL PROIECTULUI

În cadrul proiectului, elevii vor participa la activități de învățare practică, pe parcursul cărora:

 • vor cunoaște principalele categorii de fructe și legume ( rădăcinoase, cele cu frunze, frunze și flori, păstăi, fructe solanee, fructe bostănoase, fructe cu semințe, bace, fructe cu sâmbure tare, legume și fructe uscate);
 • vor planta legume în ghiveci ( sub îndrumarea profesorilor coordonatori în proiect);
 • vor descoperi calitățile nutritive ale fructelor și legumelor (valoarea energetică);
 • vor afla despre principalele beneficii ale fructelor și legumelor pentru organism

(promovarea unor diete și stiluri de viață diversificate, echilibrate și sănătoase)

 • vom învăța să citească corect conținutul etichetelor alimentelor;
 • securitatea alimentară și protecția consumatorilor – riscuri privind igiena necorespunzătoare consumului de fructe și legume;

 

Astazi, 18 Mai 2021  reprezentantii InfoCons sustin o prezentare prin intermediul platformei zoom pe tema risipei de alimente si importanta alimentatiei sanatoase, elevilor din invatamantul gimnazial si liceal.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal