Cum-sa-prelungiti-datele-de-expirare-a-alimentelor.InfoCons

Știind cum să păstrezi mâncarea proaspătă cât mai mult timp poți economisi bani și timp.

Aruncarea alimentelor alterate are un impact mare și asupra mediului. Acesta ajunge în gropile de gunoi și, pe măsură ce se descompune, produce metan, un tip de gaz cu efect de seră.

Maximizarea duratei de valabilitate a alimentelor dvs. poate părea puțin misterioasă și există o mulțime de confuzii cu privire la punctul în care un aliment devine neplăcut sau nesigur de mâncat. Dar adevărul este că multe alimente durează mai mult decât ați putea crede, iar depozitarea adecvată le poate menține comestibile și mai mult. Urmați aceste strategii generale și sfaturile noastre pentru anumite alimente.

Prima regulă de păstrare a alimentelor proaspete este verificarea temperaturii în locurile în care le depozitați. Dulapurile de bucătărie ar trebui să fie cuprinse între 10 ° C și 21 ° C, frigiderul la 2,8 ° C și congelatorul la -18 ° C sau mai puțin.

Când congelați alimentele pentru utilizare ulterioară, înfășurați bine și asigurați-vă că scrieți data la care produsul a fost congelat pe ambalaj.

Sfaturi utile pentru 3 alimente

Banane

Odată ce fructele ating nivelul de coacere pe care îl preferați, puneți-le în frigider. Vor continua să se coacă, dar într-un ritm mult mai lent. Rețineți că cojile se vor înnegri, dar acest lucru nu afectează fructele din interior. Dacă bananele prea coapte, curățați-le și înfășurați-le bine și păstrați-le în congelator. Le puteți folosi pentru coacere sau în piureuri.

Unt

Untul este surprinzător de rezistent pentru un produs lactat. În frigider, durează una până la două luni. Dar poate fi, de asemenea, depozitat, înfășurat bine într-un recipient etanș, în congelator, unde durează de la cinci până la nouă luni. Dacă doriți să aveți unt moale disponibil oricând, îl puteți păstra acoperit pe masă, dar asigurați-vă că îl folosiți în termen de două zile.

Boabe de cafea

Nu dați la frigider! Boabele absorb ușor umezeala, mirosurile și gusturile din frigider. Puteți păstra aprovizionarea săptămânii într-un recipient opac, etanș, undeva la rece și întunecat, pentru a păstra cel mai bun gust. Dar puteți păstra boabele în pachete mici, rezistente la congelator, timp de până la o lună, dacă cumpărați în vrac.

Sursa: consumerreports.org

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal