Strategii inteligente pentru a te hrăni mai bine și a păstra mai mulți bani în portofel!
Analizând Legea Risipei Alimentare nr. 217/2016 s-a constatat necesitatea elaborării Normelor Metodologice de aplicare ale acesteia, pentru a transpune în practică prevederile propuse.
Risipa alimentară și schimbările climatice!
Poate că vă întrebați cum se poate ca mâncarea risipită să afecteze schimbările climatice.
Sfaturi de păstrare a alimentelor în congelator
Produsele alimentare ar trebui să fie acoperite și închise cu atenție în materiale sau caserole rezistente împotriva umezelii sau a vaporilor
Training la locul de muncă – reducerea risipei alimentare !
InfoCons în calitate de Partener în cadrul Proiectului ‘Global learning approach on food waste in non-formal education’
Caietul unui consumator atent – Respect mâncării !
InfoCons în calitate de Partener în cadrul Proiectului – Respect mâncării ! – “Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală`
Sfaturi de păstrare a alimentelor în frigider
Un frigider este un aparat electrocasnic care vă permite să păstrați alimentele în condiții optime.
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea a avut o intervenție telefonică la Radio România Actualități
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a avut o intervenție telefonică în cursul zilei de astăzi.
Risipă de alimente = risipă de energie !!!
Cererea în continuă creștere pentru energie este de asemenea resimțită în agricultură și în procesarea alimentelor – de fapt, în mai toate etapele producerii și distribuirii mâncării. Consumăm de 70 de ori mai multă energie pentru producerea unui kilogram de vită decât pentru producerea aceleiași cantități de legume, cereale sau…
Despre risipa alimentară și cum o poți evita – Manual practic
InfoCons în calitate de Partener în cadrul Proiectului – Respect mâncării ! – “Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală`
Știți care sunt produsele cele mai risipite la nivel global ?!
Unele produse alimentare sunt risipite mai des decât altele.
O reinventare a celor mai comune resturi alimentare !
O reinventare a celor mai comune resturi alimentare ! Păstrați resturile de legume pentru a face un stoc de legume. Poți folosi o caserolă sau o pungă pentru a strânge resturile, pe care
Mai puțină mâncare risipită = un bine adus mediului înconjurător
Câmpurile cu orez produc metan – un gaz cu efectde seră care contribuie considerabil la schimbările climatice.
Lista alimentelor care pot fi congelate la -18 grade Celsius
Fructele. De exemplu, bananele coapte (decojite și feliate) pot fi congelate pentru smoothieuri.
Risipa de alimente = Risipa de apă!
Apa, în special cea proaspătă, provenită dintr-o sursă, este o resursă importantă în producția alimentelor.
Cum ne putem asigura că risipim mai puțină mâncare în casele noastre?
De foarte multe ori, pretindem că nu risipim mâncare sau nu o aruncăm.
Lista de cumpărături = diminuarea risipei alimentare
Un pas simplu: Efectuarea unei liste de cumpărături (și respectarea acesteia) ajută la reducerea deșeurilor alimentare, reprezentând o reducere a deșeurilor de 4 kg pe persoană pe an.
Daca ești mai atent, poți reduce risipa alimentară!
Un studiu danez arată că, dacă mărimea farfuriei este redusă cu doar 9%, deșeurile alimentare pot fi reduse cu peste 25%.
Atenție la datele de expirare! Puteți reduce risipa alimentară!
Alimentele care trebuie consumate “înainte de data de expirare’: – Carne proaspătă; – Peşte proaspat; – Lapte;
Preveniți risipa de alimente prin congelare!
Când știți că nu veți consuma în curând acea mâncare – înghetați-o înainte de data ‘expirarii’
Hrana risipită poate “ucide` animalele!
Unele țări taie pădurile tropicale pentru a produce ulei de palmier care este folosit pentru atât de multe alimente care apoi ajung să fie neconsumate (risipite), în timp ce urangu
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct prin telefon la TVR Moldova
Tema discuției este diminuarea risipei alimentare și experiența pe care o are România în acest subiect.
Principalele motive pentru care risipim mâncarea!
Principalele motive pentru care risipim mâncarea ! Adesea afirmăm că nu risipim alimentele sau nu le aruncăm. Ar putea fi așa, dar trebuie să recunoaștem că există ocazii când des
Ședință dezbatere – diminuarea risipei alimentare
Astăzi, 26 Septembrie 2018, reprezentanții InfoCons au participat la ședinta ce a avut ca și tema dezbaterea privind normativele ce trebuie implementate in vederea diminuarii risipei alimentare.
Reprezentanţi InfoCons participă la un alt Training la locul de muncă
Astăzi, 24 Septembrie 2018, reprezentanții InfoCons vor paticipa la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European ‘Global learning approach on food waste in non-formal educati



























