Fructele. De exemplu, bananele coapte (decojite și feliate) pot fi congelate pentru smoothieuri. Puteți face chiar o pungă specială pentru smoothie în care să țineți fructele care încep să se coacă prea tare și fructele de pădure care pot fi ușor puse în blender.

Le puteți ține în congelator până la 6 – 8 luni.

Legumele. Majoritatea legumelor (cele care nu prezintă umezeală, precum morcovii, brocoli, mazărea, spanacul, ardeiul sau porumbul) pot fi congelate, însă multe dintre acestea ar putea fi puse în blender înainte – de ex. Mazărea sau conopida.

Le puteți ține în congelator până la 8 luni.

Mâncarea gata preparată. Supele, terciul, pastele, orezul etc pot fi congelate până la 3 luni.

Pâinea și produsele de panificație. Pâinea feliată poate fi introdusă în toaster direct din congelator. Puteți să congelați și brioșe, quiche etc. – le luați apoi din congelator și le încălziți în cuptor.

Acestea pot fi congelate până la 3 luni.

Produsele din carne gata pregătite (cârnați, carne tocată sau șuncă).

Pot fi congelate până la 1-6 luni.

Ierburi. Este preferabil să congelați mărarul și pătrunjelul într-o caserolă, o pungă ce se poate închide etanș sau o tavă pentru cuburi de gheață în care să le amestecați cu ulei.

Pot fi congelate până la 8 luni.

Untul și margarina nu trebuie congelate mai mult de 3 luni.

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu