Să luăm un exemplu: datorită populației și a consumului pe cap de locuitor aflate în creștere, dar și datorită faptului că o treime din mâncarea produsă este risipită, cererea pentru cereale și grâne precumorezul este în creștere.

Pentru obținerea unei recolte de orez bune, fermierii trebuie să folosească foarte multă apă, pesticide și teren arabil. Pe lângă impactul asupra naturii, pământului și a apei, producțiade orez are și o amprentă de carbon pe măsură.

Câmpurile cu orez produc metan – un gaz cu efectde seră care contribuie considerabil la schimbările climatice.

Acesta este un procesnatural în cultivarea orezului, însă dacă acesta sfârșește prin a fi risipit, metanul a fost generat degeaba.

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal