Principalele motive pentru care risipim mâncarea !

Adesea afirmăm că nu risipim alimentele sau nu le aruncăm. Ar putea fi așa, dar trebuie să recunoaștem că există ocazii când deschidem coșul de gunoi și … Principalele motive care stau la baza deșeurilor alimentare sunt următoarele:

– Alimentele se strică. Cumpărăm mai mult decat putem mânca sau am uitat ce avem deja in frigider și putem consuma. Rezultatul este că mâncarea se stricată și o aruncăm.

– Sunt pregătite prea multe alimente. Întrucât membrii familiei noastre aveau alte planuri, mâncarea care a fost pregătită a rămas neconsumată. Am uitat să o depozităm corect și trebuie să o aruncăm.

– Data expirării a trecut. Există un pachet de șuncă în partea din spate a sertarului frigiderului, dar data expirării a trecut și trebuie să-l aruncăm.

– Resturi de alimente. Copii nu și-au terminat masa și au rămas resturi de alimente pe farfurie pe care le aruncăm.

Noi, ca indivizi, putem implementa mici schimbări care fac o mare diferență în cantitatea de alimente pe care o aruncăm în fiecare an. Putem cu un efort minim, urmând doar o sugestie sau aplicând cât mai multe sfaturi utile, să reducem major cantitatea de alimente risipite.

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu