Filtre

Românii au declarat ”Respect mâncării”

InfoCons încheie un nou Proiect de succes pentru reducerea risipei alimentare   InfoCons, Asociația pentru Protecția Consumatorilor, anunță finalizarea campaniei ”Respect mâncării!”, având ca obiectiv principal reducerea risipei alimentare, prin creșterea gradului de educare și informare a consumatorilor cu privire la interconexiunile determinate de risipa alimentară. Proiect ”Respect mâncării”, lansat…
risipa alimentara infocons

Pierderea sau risipa de alimente

Pierderea alimentelor este scăderea cantității sau a calității alimentelor rezultate din deciziile și acțiunile furnizorilor de produse alimentare din lanț, exclusiv comercianții cu amănuntul
blank

Ce nu știi despre mâncare !!!

Fructe, legume, carne, brânzeturi, cereale și deserturi! Atâtea opțiuni și totuși știm atât de puține despre ele. Știi câtă apă, energie,pământ și for
blank

Mâncarea – o resursă prețioasă

Aceasta necesită multă timp, multă muncă și resurse pentru a fi produsă. Risipa alimentară contribuie la schimbările climatice care cauzează dispariția speciilor de animale și plante. Trebuie să fim c
blank

Pastele si reducerea risipei alimentare!

Cand ai pofta sa mananci ceva gustos fara sa fii nevoit sa petreci mult timp in bucatarie, dar totodata sa folosesti resturile de mancare pentru a reduce pierderile alimentare,  poti incerca
blank

Cumpărăturile pentru masa de Crăciun!

Faceți un plan cu meniul pentru Crăciun, verificați ce ingrediente aveți în frigider și dulapuri, apoi scrieți o listă de cumpărături doar cu ceea ce aveți nevoie. Pot
blank

Painea si risipa alimentara!

Painea este unul dintre cele mai vechi alimente si de departe un aliment de baza. Proaspata sau uscata, painea poate fi unul dintre alimentele ce contribuie la risipa alimentara. Painea uscata este
blank

Placinta cu mere: deliciu traditional

Servita cu inghetata, branza rasa sau frisca, crusta crocanta si umplutura aromata nu doar ca transforma placinta cu mere intr-un rasfat de sezon, dar contribuie si la risipa alimentara. Me
blank

O nouă schimbare privind legea risipei alimentare

Prin Hotararea numarul 1025 din data de 27 Noiembrie 2020 a fost modificat alineatul 2 al articolului 6 din Normele metodologice de aplicare a Legii numarul 217/2016 privind diminuarea risipei aliment
blank
Meniu
Vezi versiunea veche a site-ului InfoCons.
This is default text for notification bar