Ghidul consumatorului isteț
Ghidul consumatorului isteț – partea 1 Ghidul consumatorului isteț – partea a 2-a Ghidul Consumatorului isteț – partea a 3-a
Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons in direct la Radio Romania Antena Satelor
Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, este in direct la Radio Romania Antena Satelor pe tema risipei alimentare.
Românii au declarat ”Respect mâncării”
InfoCons încheie un nou Proiect de succes pentru reducerea risipei alimentare InfoCons, Asociația pentru Protecția Consumatorilor, anunță finalizarea campaniei ”Respect mâncării!”, având ca obiectiv principal reducerea risipei alimentare, prin creșterea gradului de educare și informare a consumatorilor cu privire la interconexiunile determinate de risipa alimentară. Proiect ”Respect mâncării”, lansat…
Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru postul de televiziune Kanal D
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat astazi 29 Martie 2021 un interviu pentru Știrile Kanal D de la ora 19:00, in care a discutat despre produsele tip conserva.
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, la postul de televiziune Metropola TV
Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în câteva momente la postul de televiziune Metropola TV unde va discuta pe tema risipei alimentare si impactul acesteia as
în plină pandemie globală, românii tot mai interesați de reducerea risipei alimentare
* Aproape 5 milioane de români au învățat cum să reducă risipa alimentară în plină pandemie globală, românii sunt tot mai interesați de reducerea r
Fii informat! Ia atitudine! Risipa alimente = Risipa financiara!
în situații de criză, cum ar fi această perioadă în care ne aflăm, consumatorii tind să cumpere, cumpere, cumpere cât mai multe produse alimentare sau sanitare. Este foa
Risipa de alimente poate însemna și risipă de bani !!!!
V-ați gândit care sunt rezultatele unui consum mai mare decât cererea pe care o avem pentru alimente? Ei bine, în primul rând, prin aruncarea acestora, putem s
Când risipești mâncare, risipești totodată și tone de apă!
Stiati ca….. pentru producerea unui kilogram de ciocolata sunt necesari 17.196 litri de apa?! Urmăriți acest clip video 
Sfaturi utile despre congelarea alimentelor !
în acest videoclip puteți regăsi informații utile vis a vis de congelarea alimentelor pentru prelungirea vieții acestora, printre care : Puteți congela aproape toate ali
Pierderea sau risipa de alimente
Pierderea alimentelor este scăderea cantității sau a calității alimentelor rezultate din deciziile și acțiunile furnizorilor de produse alimentare din lanț, exclusiv comercianții cu amănuntul
CEL MAI BUN LOC PENTRU PĂSTRAREA FRUCTELOR ȘI LEGUMELOR!
Păstrează fructele și legumele separat. Majoritatea fructelor produc foarte mult gaz, numit etilen, în timpul procesului de coacere. Foarte multe legume sunt sensibile la etilen, ce
Mâncarea înseamnă mult mai mult decât ceea ce se găsește în farfuriile noastre
Într-o lume vastă de 7 miliarde de oameni în care tot ce auzim este despre diferențele noastre, există câteva lucruri importante care ne conectează, iar unul dintre acest
ROMÂNII S-AU INFORMAT CEL MAI MULT DESPRE REDUCEREA RISIPEI ALIMENTARE
România este campioana utilizării materialelor educative video promovate de InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare, în cadrul
Ce nu știi despre mâncare !!!
Fructe, legume, carne, brânzeturi, cereale și deserturi! Atâtea opțiuni și totuși știm atât de puține despre ele. Știi câtă apă, energie,pământ și for
Desert delicios – papanasi! Redu risipa alimentara!
Atunci cand camara e plina de dulceturi si magiunuri si nu stii ce sa faci cu ele, le poti folosi pentru papanasi. Un desert delicios, ce ofera o varietata de gusturi, retete noi si savuroase, in car
Mâncarea – o resursă prețioasă
Aceasta necesită multă timp, multă muncă și resurse pentru a fi produsă. Risipa alimentară contribuie la schimbările climatice care cauzează dispariția speciilor de animale și plante. Trebuie să fim c
Planifica mesele si ajuta la reducerea risipei alimentare!
Principalul motiv (43%) pentru care mâncarea este risipită este acela că uităm ce alimente avem în frigider, nu sunt consumate la timp și acestea se strică. Planificarea unui meni
Pastele si reducerea risipei alimentare!
Cand ai pofta sa mananci ceva gustos fara sa fii nevoit sa petreci mult timp in bucatarie, dar totodata sa folosesti resturile de mancare pentru a reduce pierderile alimentare, poti incerca
Sfaturi utile privind reutilizarea resturilor alimentare !
V-ați gândit vreodată ca puteți utiliza resturile alimentare? Puteți obține infromații utile pe această temă urmărind acest VIDEOCLIP printre care: – Legumele us
Cumpărăturile pentru masa de Crăciun!
Faceți un plan cu meniul pentru Crăciun, verificați ce ingrediente aveți în frigider și dulapuri, apoi scrieți o listă de cumpărături doar cu ceea ce aveți nevoie. Pot
Portocala – fructul sezonului de iarna! Atentie la risipa alimentara!
Portocalele nu doar ca au rol important in prevenirea racelilor si infectiilor, dar au si un gust minunt. Aroma Craciunului de poveste poate fi produsa prin preparate cat si sucuri nutritive
Painea si risipa alimentara!
Painea este unul dintre cele mai vechi alimente si de departe un aliment de baza. Proaspata sau uscata, painea poate fi unul dintre alimentele ce contribuie la risipa alimentara. Painea uscata este
Placinta cu mere: deliciu traditional
Servita cu inghetata, branza rasa sau frisca, crusta crocanta si umplutura aromata nu doar ca transforma placinta cu mere intr-un rasfat de sezon, dar contribuie si la risipa alimentara. Me