Tips cum poti reutiliza ouale cumparate pentru Paste
În cazul în care cumpărați mai multe ouă pentru masa de Paște
Comandați porția de mâncare potrivită!
Întrebați chelnerul cu privire la
12% dintre consumatorii români nu înțeleg termenul de valabilitate de pe ambalajul produselor!
Conform unui studiu european cu privire la înțelegerea expresiei “a se consuma de preferință înainte de..` de pe etichetele produselor alimentare, situația la n
Pregatiți pachetul pentru școală sau serviciu!
Obiceiul de a lua masa la școală sau la locul de muncă vă ajută să profitați la maxim de resturile (surplusul) alimentare. Puteți chiar să vă planificați mesele, astfel încât..
64% dintre consumatorii români verifică termenul de valabilitate al produselor atunci când merg la cumpărături!
Conform unui studiu european cu privire la verificarea expresiilor “expiră la…` sau “a se consuma de preferință înainte de…`&
Cum sa aveti o masa fara a risipi alimentele!
Cum sa aveti o masa fara a risipi alimentele! Inspirativa din retete noi pentru a folosi ingrediente noi, astfel incat sa aveti noi perspective in cee ace priveste pregatirea mesei cat si din persp
Știați că.. alimentele risipite pot hrăni milioane de oameni?
Știați că.. alimentele risipite pot hrăni milioane de oameni? Alimentele risipite sau pierdute în America Latina 300 milioane de oameni; Alimentele risipite la nivelul Europei pot hrăni
Reduceti risipa alimentara! Cum puteti prelungi “durata de viata` a alimentelor !
Atentie unde puneti produsele in frigider ! – Cea mai rece parte a frigiderului este partea de jos &ndash
Consumatorii europeni si cei din America de Nord risipesc anual intre 95-115 kg alimente !
Risipa alimentara per cap de locuitor este de 95-115 kg pe an la nivelul Europei ai al Amercii de Nord, in timp ce consumatorii din Asia de Sud si Sud-Est cat si cei din Africa Subsaharian
Risipa alimentară – 1/3 din suprafața agricolă fertilă a planetei
Conform studiilor realizate, alimentele care sunt produse și nu sunt consumate sunt echivalentul a 1.4 miliarde de hectare de teren ceea ce reprezintă 1/3 din suprafața agricolă a planetei. Acest fap
Fiecare român generează anual 76 kg de deșeuri alimentare
Conform unui studiu realizat în anul 2013, cei mai mari generatori de deșeuri alimentare, exprimate în kg pe cap de locuitor, sunt Țările de Jos (541 kg), Belgia (345 kg), Cipru (3
Jurnalul unei căpșuni, de la ferma până la consumator!
Jurnalul unei căpșuni, de la ferma până la consumator! Salvați alimentele!
Impactul deseurilor alimentare asupra mediului
1,3 miliarde de tone de alimente sunt irosite in fiecare an, contribuind direct la deficitul de alimente, stresul la apei ( determina deteriorarea resurselor de apa in ceea ce priveste cantitatea si c
Sfaturi utile pentru combaterea risipei alimentare : Congelarea!
Dacă mâncați doar o cantitate mică de pâine, puneți-o la congelator când ajungeţi acasă și scoateți doar câteva felii cu câteva ore înainte
Risipa alimentară – 30% pierderi de produse alimentare din cereale!
În țările industrializate, consumatorii aruncă 286 milioane de tone de produse din cereale. Acestea reprezintă 763 miliarde de cutii de paste făinoase.
Transformați resturile alimentare în îngrășământ pentru grădină!
Puteți utiliza cojile de fructe și legume pentru a obține compost pentru plantele din grădină! Adunați aceste resturi alimentare într-un recipient special, pulverizați deasupra lor un strat
Spune nu risipei alimentare!
Nu risipei – un mod de viață! Știați ca.. ? 45% din totalul de fructe și legume produse sunt irosite! Într-o lume în care aproape 800 de milioane de oameni sunt &ici
Cumpărați fructe și legume `urâte` pentru prevenirea risipei alimentare! Gustul este la fel de bun!
De obicei, aceste produse “inestetice` sunt aruncate din cauza mărimii, culorii sau formei ce nu se ridică la nivelul standardelor din punct de vedere vizual al consumatorilor. Ele
Stiti ce reprezinta `Emulsifiantii`?
Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,
Pierderea de alimente și risipă de alimente. Care este diferența?
#STOP#FOODWASTE#ROMANIA
Aditivi alimentari – Este posibil să se consume aditivi alimentari la niveluri periculos de ridicate?
Este posibil să se consume aditivi alimentari la niveluri periculos de ridicate? Când estimează expunerea posibilă la un aditiv alimentar, EFSA ia în considerare nivelul maxim sol
Acțiuni întreprinse pentru reducerea generării deșeurilor menajere
83% dintre români consideră că principala acțiune pe care o pot realiza pentru evitarea generării de deșeuri alimentare sau alte tipuri de deșeuri este ca aceștia să cumpere exact ce au nevo
Se aproprie Craciunul !
Pentru a consuma alimentele în siguranță verificaţi sistemul de închidere şi temperatura frigiderului. Pentru a rămâne proaspete cât mai mult timp, alimentele t