Un frigider este un aparat electrocasnic care vă permite să păstrați alimentele în condiții optime. Acesta are diferite compartimente care servesc anumite scopuri, și zone diferite de temperatură.

  • Odată deschise, păstrați mâncărurile în caserole separate pentru a le prelungi viața pe raft (condițiile de păstrare pot fi diferite pentru fiecare produs). De obicei, pachetele în care se află alimentele nu pot fi închise etanș odată ce au fost deschise. Produsele pot fi supuse contaminării,pot căpăta un miros neplăcut sau se pot strica mai rapiddatorită bacteriilor din frigider. De exemplu: Nu acoperiți niciodată brânzaîntr-o folie de plastic – are nevoie de aer. Cea mai bună opțiune este să o împachetați în hârtie cerată, pergament, sau (nu foarte strâns) într-o pungă sau o folie. Aceste metode permit alimentului să respire, fără a-l usca.
  • Nu puneți farfurii calde în frigider. Răciți farfuriile cât mairapid posibil (ideal ar fi în cel mult 2 ore). Nu uitați să puneți un fel de capac peste farfurie pentru a reduce riscul de contaminare.
  • Folosiți etichete sau alte metode pentru a marca produsele din frigider. Puteți evita risipirea multor alimente dacă marcați pe acestea ce sunt și când vor expira. De exemplu, puteți folosi etichete de culoare roșie pentru pentru produsele pe care trebuie să le consumați mai repede.

Respect mâncării!

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal