O reinventare a celor mai comune resturi alimentare !

  • Păstrați resturile de legume pentru a face un stoc de legume.
  • Poți folosi o caserolă sau o pungă pentru a strânge resturile, pe care le puteți apoi păstra în congelator și folosi când aveți o cantitate suficientă.
  • Aburite, coapte sau preparate la grătar, resturile de legume pot fi folosite pentru a prepara o supă cremoasă. Le puteți încălzi și folosi împreună cu alte legume sau cu un stoc de pui, și puteți adăuga lapte de cocos sau smântână. Faceți astfel o supă cremă pe care o condimentați după gust.
  • Cartofii fierți sau orezul, carnea, topping-urile de sandvișuri care își pierd din prospețime și legumele care au un aspect ofilit pot fi folosite într-o omletă.
  • De multe ori, există mici resturi de ovăz. Acestea pot fi folosite în prepararea clătitelor, a brioșelor, prăjiturilor sau chiar în smoothieuri.
  • Mai tot timpul veți găsi câteva felii de pâine care așteaptă să fie cuprinse de mucegai. Le puteți transforma în crutoane crocante pentru o salată, le puteți folosi ca ingredient pentru chiftele sau puteți face pâine prăjită, pe care copiii o vor adora.
  • Tulpinile de ciuperci sunt perfecte pentru stocul de legume, oferind o aromă unică. De asemenea, le puteți folosi și în omleta de dimineață.
  • Chiar și italienii folosesc resturile de paste, așa că de ce nu ar trebui să o facem și noi? Folosiți-le într-o salată rece de paste, pentru supă cu tăiței sau pentru tăiței prăjiți și condimentați.
  • Există tot timpul puțin orez pe care îl puteți folosi pentru alte mese, cum ar fi orezul prăjit cu legume sau un delicios orez cu lapte ca desert.

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal