Impactul risipei alimentare asupra schimbarilor climatice!
Alimentele pierdute sau risipite contribuie la schimbările climatice, având o amprentă de carbon la nivel global de aproximativ 8% din totalul emisiilor cu efect de seră antropogene globale.
Ce știu consumatorii despre dezvoltarea durabilă?
Începând cu anul 2012 Parlamentul European a notificat Statele Membre să dezvolte și să întărească la nivel național educația, conștientizarea și implicarea la nivel glob
Știați care sunt top 6 cele mai risipite alimente!
Conform unui studiu realizat la nivelul a 12 țări membre EU și China cele mai risipite alimente sunt: produsele de panificație (17 %), fructele proaspete (15%), legumele proaspete (11 %), băuturile no
Cum este influențat comportamentul asupra risipei alimentare în funcție de: vârstă, sex și structura familiei ?
Persoanele in varsta risipesc o cantitate mai scazuta de alimente datorita : structurii sociale, constientizarii valorii din punct de vedere financiar a alimentelor , experientelor avute in perioada d
Cât costă de fapt risipa alimentară?
Conform studiilor realizate în Belgia sunt risipite anual 3.6 milioane tone de alimente, ceea ce înseamnă o cantitate de 18.5 kg per cap de locuitor, în Germania se risip
Ce poți face pentru a combate risipa alimentară?
Înainte de a pleca de acasă faceți-vă o listă de cumpărături. Verificați în frigider și în dulapuri care sunt produsele pe care le aveți deja, apoi completați lista cu pr
Risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea mâncării
Risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea mâncăriiTrebuie să știți că risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea alimentelor, ci și irosirea inutilă a resurselor uti
Tu știai câte tone de roșii sunt risipite anual la nivel european?
Știai că aproximativ 377.000 de tone de roșii se risipesc anual? Această pierdere echivalează cu folosirea inutilă a 90 de kilometri pătrați de teren, a 57 de miliarde de litri de apă și a 7 milioane
Știați că..? Risipa alimentara!
În semn de protest împotriva risipei alimentare, tinerii australieni adună și consumă alimente din gunoiul aruncat de către supermarketuri. “Niciodată nu am simțit lipsa
Cat cheltuie consumatorii români lunar pentru asigurarea hranei?
REDU RISIPA ALIMENTARACat cheltuie consumatorii români lunar pentru asigurarea hranei? Aprox. 60 % dintre consumatorii cheltuie cca. 30% din venitul lunar pentru asigurarea hranei. Dacă pri
Păstrați mâncarea proaspătă
REDU RISIPA ALIMENTARAPăstrați mâncarea proaspătă Asigurați-vă că ajungeți acasă repede după cumpărarea produselor alimentare. Păstrați mâncarea în pungile speciale de r
Deșeurile alimentare contribuie la schimbările climatice!
REDU RISIPA ALIMENTARADeșeurile alimentare contribuie la schimbările climatice! Gazele cu efect de seră precum metanul și dioxidul de carbon contribuie la schimbările climatice, iar metanul este de a
Ce puteți face cu mâncarea rămasă de la restaurant?
Cereți un recipient pentru depozitarea mâncării rămase pe care nu ați mai putut să o mâncați
Cât utilizează lunar consumatorii români din totalul produselor alimentare achiziționate?
50 % dintre consumatorii români utilizează efectiv în gospodărie (pentru gătit/ consumat ca atare) lunar undeva între 76-100 % din totalul produselor alimentare (de origi
Date statistice: cat consuma lunar romani din cantitate de alimente achizitionata
50% dintre consumatorii români utilizează efectiv în gospodărie (pentru gătit
Reprezentantul InfoCons participă la întâlnirea de lucru din cadrul Proiectului European
Astăzi reprezentantul InfoCons participă la întâlnirea de lucru din cadrul proiectului ‘Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală’ (&
Domnul Sorin Mierlea, va acorda un interviu în cadrul știrilor Observator de la Antena 1
Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, va acorda astăzi, 10 Aprilie 2018, în cadrul știrilor Observator de la Antena 1, un interviu pe tema risipei alimentare. &a
Reprezentantul InfoCons participă la cea de-a doua parte a conferinței organizată în cadrul Proiectului European
A început partea a doua a conferinței organizată în cadrul Proiectului European ‘Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală’ (‘Gl
Reprezentantul InfoCons participă la conferința organizată în cadrul Proiectului European
Reprezentantul InfoCons participă la conferința organizată în cadrul Proiectului European ‘Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală’ (‘Global lear
Tips cum poti reutiliza ouale cumparate pentru Paste
În cazul în care cumpărați mai multe ouă pentru masa de Paște
Comandați porția de mâncare potrivită!
Întrebați chelnerul cu privire la
12% dintre consumatorii români nu înțeleg termenul de valabilitate de pe ambalajul produselor!
Conform unui studiu european cu privire la înțelegerea expresiei “a se consuma de preferință înainte de..` de pe etichetele produselor alimentare, situația la n
Pregatiți pachetul pentru școală sau serviciu!
Obiceiul de a lua masa la școală sau la locul de muncă vă ajută să profitați la maxim de resturile (surplusul) alimentare. Puteți chiar să vă planificați mesele, astfel încât..
64% dintre consumatorii români verifică termenul de valabilitate al produselor atunci când merg la cumpărături!
Conform unui studiu european cu privire la verificarea expresiilor “expiră la…` sau “a se consuma de preferință înainte de…`&