Cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române, amintim tuturor românilor că, în calitate de consumatori, au drepturi pentru care trebuie să lupte!
Aplicația InfoCons este dedicată românilor de pretutindeni! Indiferent de locul de pe glob în care se află, Aplicația InfoCons îi ajută să decidă ei pentru ei!
Prin aplicația InfoCons, consumatorii au LIBERTATEA de a decide ce vor să mănânce, fără a fi influențati de mesaje publicitare! Printr-o simplă scanare a codului de bare, etichetele produselor sunt redate direct pe telefonul mobil, într-o formă explicită, simplificată, rapidă și ușor de înțeles! Astfel, pentru că etichetele produselor erau ori greu de citit din cauza scrisului mult prea mic, ori termenii erau mult prea tehnici și greu de înțeles, Aplicația InfoCons a simplificat totul!
InfoCons pune la dispoziția consumatorilor imagini GRATUITE ce înfățișează o paralelă între trecutul și prezentul clădirilor din București , Alba Iulia și Iași . Imortalizarea din același unghi a unor imagini de acum 100 de ani , fac parte din campania de informare și educare „o9atitudine pentru cultură” demarată cu scopul păstrării în memoria colectivă a patrimoniului cutural .
Citește și : Ce furnizor de energie electrică să aleg ?
În cadrul campaniei „o9atitudine pentru cultură” , au fost realizate tablouri , cărți poștale , mini-filmulețe și un album ce pot fi descărcate în mod GRATUIT de pe site-ul: romania.infocons.ro. Românii de pretutindeni , pot descărca imaginile pentru a le afișa în instituții , locuințe , birouri ori restaurante și hoteluri în vederea promovării României .
Prin Campania o9atitudine pentru cultură! se dorește redobândirea valorii culturale și readucerea în spațiul public a tot ce constituie identitatea României și a românilor deopotrivă .
Citește și : Unde reclam asociația de proprietari ?
*Imaginile din cadrul campaniei „o9atitudine pentru cultură” nu pot fi folosite în scop comercial.
“Cultura ! Arta ! Literatura ! Muzica ! Pictura ! Sculptura ! Sunt cuvinte pe care majoritatea dintre noi le cunoaștem , le utilizăm într-o formă sau alta , în activitățile pe care le desfășurăm în fiecare zi . Dar oare le și înțelegem adevărata valoare ? Stim să valorificăm drepturile pe care le avem și înțelegem necesitatea de a ne dezvolta personal și profesional în sensul culturii ?
Citește și : Unde fac o plângere împotriva angajatorului?
Potrivit definiției date de UNESCO , cultura înseamnă o serie de caracteristici distincte specifice unei societăți sau unui grup social în termen spiritual , material , intelectual sau emoțional . Din acest motiv , cultura trebuie înțeleasă, promovată și respectată , ceea ce înseamnă cunoaștere (prin educație și instrucție , în familie , în școală , etc.), participare pasivă ( consumator de artă ) sau activă la actul de creație (valorificarea înzestrării native), dar și respectarea dreptului de proprietate intelectuală ( reglementat prin legi ).
De-a lungul istoriei omenirii , tot ceea ce rezistă și se păstrează în memoria colectivă este reprezentat de artă și cultură , indiferent de forma de materializare a acestora .
Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons