InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului urează : La mulți ani , România ! Împreună , UNIȚI , suntem SuperConsumatori !

La mulți ani, România! Împreună, UNIȚI, suntem SuperConsumatori! InfoCons Protectia Consumatorului

InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului urează :La mulți ani, România! Împreună, UNIȚI, suntem SuperConsumatori!

La mulți ani, românilor de pretutindeni! Ziua de 1 Decembrie înseamnă pentru noi, românii, libertate și unire! Cu ocazia acestei zile, amintim tuturor românilor că, în calitate de consumatori, au drepturi pentru care trebuie să lupte!

Citește și : Sunt consumator român și am drepturi! Ia atitudine de Ziua României!

Asemenea zilei naționale, și Aplicația InfoCons este dedicată românilor de pretutindeni! Indiferent de locul de pe glob în care se află,  Aplicația InfoCons îi ajută să decideți ei pentru ei!

Prin aplicația InfoCons, consumatorii au LIBERTATEA de a decide ce vor să mănânce, fără a fi influențati de mesaje publicitare! Printr-o simplă scanare a codului de bare, etichetele produselor sunt redate direct pe telefonul mobil, într-o formă explicită, simplificată, rapidă și ușor de înțeles! Astfel, pentru că etichetele produselor erau ori greu de citit din cauza scrisului mult prea mic, ori termenii erau mult prea tehnici și greu de înțeles, Aplicația InfoCons a simplificat totul!

Citește și : Un pas important pentru siguranța cetățeanului consumator ! Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

Printr-o simpla scanare a codului de bare de pe etichetele produselor puteți afla instant informatii utile, precum:

  • Ingrediente;
  • Numeric aditivi alimentari si tipul acestora;
  • Cantitate sare;
  • Cantitate zahar;

Aplicația InfoCons cu peste 3.000.000 de produse agroalimentare, cosmetice, electronice și electrocasnice oferă acces direct la:

  • Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice;
  • Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari, alergeni, cantitatea de zahăr, sare, calorii;
  • Toate numerele utile și de urgență la nivel local, național și internațional;
  • Alertele pentru produsele alimentare și nealimentare;

Citește și : Cum îți alegi anvelopele în conformitate noua etichetă și cu normele UE?! InfoCons îți pune la dispoziție instrumentul de care ai nevoie!

De asemenea, Aplicația InfoCons pune la dispoziția românilor de pretutindeni lista cu toate numerele utile și de urgență la nivel local, national și international cu posibilitatea selectării continentului și țării. În urma selectării, numerele utile și de urgență apar în limba engleză și limba țării. SOS adună numere precum: Ambulanță, Poliție, Protecția Consumatorilor, Pompieri, Poliția de Frontieră, Turism, Direcții de Sănătate Publică, Primărie, Mediu, Telecomunicații etc .

Pentru România, aplicația InfoCons afișează în timp real timpul de așteptare pentru punctele de trecere rutieră a frontierei.

Împreună, UNIȚI, suntem SUPERconsumatori!

Citește și : Alertă InfoCons! Pate de post cu până la 13 E-uri! Tu știi ce consumi în Postul Crăciunului?

De asemenea, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, InfoCons pune la dispoziția consumatorilor imagini GRATUITE ce înfățișează o paralelă între trecutul și prezentul clădirilor din București, Alba Iulia și Iași. Imortalizarea din același unghi a unor imagini de acum 100 de ani, fac parte din campania de informare și educare „o9atitudine pentru cultură” demarată cu scopul păstrării în memoria colectivă a patrimoniului cutural.

În cadrul campaniei „o9atitudine pentru cultură”, au fost realizate tablouri, cărți poștale, mini-filmulețe și un album ce pot fi descărcate în mod GRATUIT de pe site-ul: romania.infocons.ro.  Românii de pretutindeni, pot descărca imaginile pentru a le afișa în instituții, locuințe, birouri ori restaurante și hoteluri în vederea promovării României.

*Imaginile din cadrul campaniei „o9atitudine pentru cultură” nu pot fi folosite în scop comercial.

La mulți ani, români!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal