Arborarea steagului României în instituțiile din țară

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Arborarea steagului României în instituțiile din țară

Potrivit art. 8 al Legii nr. 75/1994 specifică felul în care se arborează drapelul României, în situaţia în care o dată cu acesta se arborează şi unul sau mai multe drapele de stat străine. Astfel:

a) când drapelul României se arborează alături de un singur drapel de stat străin, drapelul României se va aşeza în stânga, privind drapelele din faţă;

b) când drapelul României se arborează alături de mai multe drapele de stat străine şi numărul drapelelor este impar, drapelul României se va aşeza în mijloc. Dacă numărul drapelelor este par, drapelul României va fi aşezat în stânga drapelului împreună cu care ocupă centrul, privind drapelele din faţă.

Toate drapelele de stat care se arborează vor avea dimensiuni egale şi vor fi amplasate la acelaşi nivel.

Ați observat undeva că drapelul României este arborat incorect? Vă rugăm să ne scrieți care este instituția respectivă, atașând și o poză a felului în care este arborat drapelul, și vom încerca să îi contactăm în cel mai scurt timp pentru a remedia situația!

Citește și:

– Pesta Porcină Africană, confirmată la un porc dintr-o gospodărie din județul Dolj

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal