În UE , aveți dreptul ca locuința dumneavoastră să fie racordată la rețeaua locală de distribuție a energiei electrice , iar apoi să fie aprovizionată cu electricitate . Acest drept nu este valabil și pentru gazele naturale . Racordarea va fi executată de operatorul de rețea desemnat să gestioneze infrastructura energetică din zona dumneavoastră ( fiecare rețea locală are doar un operator desemnat ).

Pentru detalii despre termenii , condițiile și costurile racordării , contactați autoritatea națională de reglementare .

Această autoritate trebuie să verifice , de asemenea, dacă operatorul rețelei locale asigură funcționarea adecvată a infrastructurii locale .

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

Consumatori vulnerabili

În cazul clienților vulnerabili (care, de exemplu, nu dispun de infrastructura adecvată sau nu își pot achita facturile la energie ), nu este permisă deconectarea de la rețeaua de electricitate . Ei ar putea avea chiar dreptul la o indemnizație care să le garanteze furnizarea de energie electrică . Acești clienți trebuie să se adreseze punctului unic de contact din țara în care locuiesc pentru a afla dacă au dreptul la sprijin și dacă există măsuri de ajutor specifice cazului lor .

Citeste si :  Control la Fabrica de Zahăr . Verficarea respectării prevederilor legale în domeniu .

Alegerea furnizorului de energie

În UE , orice cetățean este liber să aleagă un furnizor de electricitate sau de gaze naturale din lista furnizorilor activi pe plan local .

Puteți alege inclusiv un furnizor de electricitate sau de gaze înregistrat în altă țară din UE , cu condiția ca acesta să ofere servicii și în zona în care locuiți și să încheie un contract cu dumneavoastră .

Citeste si : Starea de sănătate – Informații despre sănătate conform Eurostat

ce furnizor de energie electrica sa aleg InfoCons Protectia Consumatorului