Sfaturi utile privind reutilizarea resturilor alimentare !
V-ați gândit vreodată ca puteți utiliza resturile alimentare? Puteți obține infromații utile pe această temă urmărind acest VIDEOCLIP printre care: – Legumele us
Cumpărăturile pentru masa de Crăciun!
Faceți un plan cu meniul pentru Crăciun, verificați ce ingrediente aveți în frigider și dulapuri, apoi scrieți o listă de cumpărături doar cu ceea ce aveți nevoie. Pot
Portocala – fructul sezonului de iarna! Atentie la risipa alimentara!
Portocalele nu doar ca au rol important in prevenirea racelilor si infectiilor, dar au si un gust minunt. Aroma Craciunului de poveste poate fi produsa prin preparate cat si sucuri nutritive
Painea si risipa alimentara!
Painea este unul dintre cele mai vechi alimente si de departe un aliment de baza. Proaspata sau uscata, painea poate fi unul dintre alimentele ce contribuie la risipa alimentara. Painea uscata este
Placinta cu mere: deliciu traditional
Servita cu inghetata, branza rasa sau frisca, crusta crocanta si umplutura aromata nu doar ca transforma placinta cu mere intr-un rasfat de sezon, dar contribuie si la risipa alimentara. Me
O nouă schimbare privind legea risipei alimentare
Prin Hotararea numarul 1025 din data de 27 Noiembrie 2020 a fost modificat alineatul 2 al articolului 6 din Normele metodologice de aplicare a Legii numarul 217/2016 privind diminuarea risipei aliment
Depozitarea corecta a alimentelor !
entru o depozitare corectă, citiți termenul de valabilitate și condițiile de păstrare.Aduceți toată mâncarea veche din frigider și dulapuri în față când cumpărați m&a
Omleta si risipa alimentara
Preparata usor si imediat, omleta contine pe langa oua si alte legume sau arome. Indiferent de optiunea aleasa (cu legume, cu branza sau cu carne), omleta ofera multe beneficii. Acest preparat se po
CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ONLINE – SĂ ACORDĂM ATENȚIE RESTURILOR ALIMENTARE DIN GOSPODĂRII
Conferința internațională `Să acordăm atenție resturilor alimentare din gospodării` se va desfășura online în data de 26 noiembrie la ora 10.00, în limba englez
Cine nu iubeste clatitele?
Clatitele au o istorie bogata si au ramas un deliciu culinar extrem de apreciat chiar si in zilele noastre. Acest tip de preparat nu doar ca este unul extrem de gustos, dar se poate incadra in tipuri
Conferința internațională `Sa acordam atentie resturilor alimentare din gospodarii`
Conferința internațională `Sa acordam atentie resturilor alimentare din gospodarii`, care face parte dintr-o inițiativă de sensibilizare a deșeurilor alimentare de către șapte țări
Bananele si biodiversitatea
Bananele reprezinta unele dintre cele mai populare fructe, cu toate acestea, sunt aruncate frectvent. Majoritatea dintre acestea sunt imporate din America de Sud (Ecuador, Columbia si Costa Rica). Ba
PASTELE!!! Sfaturi necesare pentru a stopa risipa alimentara!
Daca in secolul 9, odata cu aparitia acestora, pastele se preparau in cantitati uriase, in prezent cantitatea recomandata pentru un adult este de aproximativ 75 g. Pastele pot fi facute aca
Stiati ca, cea mai scumpa pizza din lume (Louis XIII Very Expensive Pizza) costa 8.300 de euro?
Poate ca italienii se vor supara, dar pizza este un fel de mancare in care se pot adauga diverse alimente ramase in frigider. O bucata de branza, cateva felii de sunca, o lingura de sos de rosii, poa
Stiati ca, cea mai buna varianta pentru pastrarea dovlecilor este la temperature camerei?
Daca optati pentru pastrarea acestora in pungi de hartie sau plastic, nu le inchideti etans, acestea au nevoie de aer pentru a nu se strica. Nu adunati produsele in acelasi loc – pastrati o
1 kg de paine = 1608 l de apa
Stiati ca, pentru producerea unui kg de paine sunt necesari 1609 l de apa? Intreg procesul prin care se prepara un 1 kg de paine pentru a ajunge la alimentul consumabil, necesita 1608 l de apa. De l
Când risipești mâncare, risipești totodată și tone de apă!
Știați că pentru producerea 1 kg de carne este nevoie de o cantitate de 4,325 litri de apă?! Urmăriți acest clip video Povești de bucătărie – Apa ! și puteți a
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la postul de televiziune Metropola TV
Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct în câteva momente la postul de televiziune Metropola TV unde va discuta pe tema reducerii risipei alim
Sfaturi utile despre congelarea alimentelor !
Inghețarea prelungește durata de valabilitate a multor mâncăruri preferate. – Produsele proaspete trebuie înghețate imediat după recoltare. – Mâncarea gătită tr
Crezi că poți fi Eroul de Zi cu Zi?
`Eroul de zi cu zi` este un joc cu valoare educativă, al cărui scop este educarea și informarea jucătorilor în legătură cu practicile de păstrare, preparare și consumare
29 septembrie 2020 – Ziua internationala de constientizare asupra risipei si pierderilor de alimente
29 septembrie 2020 Ziua internationala de constienizare asupra risipei si pierderilor de alimente Cu ocazia sarbatoririi pentru prima data la nivel international a Zilei internationale d
29 Septembrie – Ziua internationala de constientizare asupra risipei si pierderilor de alimente.
Începând din acest an, Adunarea Generală a Națiunilor Unite (UNGA) a declarat 29 septembrie Ziua internationala de constienizare asupra risipei si pierd
12% dintre consumatorii români nu înțeleg termenul de valabilitate de pe ambalajul produselor!
Conform unui studiu european cu privire la înțelegerea expresiei “a se consuma de preferință înainte de..` de pe etichetele produselor alimentare, situ
Partea necunoscuta a alimentelor! Testeaza-ti cunostintele!
Fructe, legume, carne, brânzeturi, cereale și deserturi! Atâtea opțiuni și totuși știm atât de puține despre ele. Știi câtă apă, energie,pământ și for