Painea este unul dintre cele mai vechi alimente si de departe un aliment de baza.

Proaspata sau uscata, painea poate fi unul dintre alimentele ce contribuie la risipa alimentara.

Painea uscata este aruncata de cei mai multi dintre noi, risipind nu doar grau si litri de apa, cat si munca din spatele productiei.

Painea poate fi depozitata in pungi inchise etans pentru a nu se usca, dar poate fi depoziatata si in congelator sau transformata ulterior in crutoane.

Painea nu are o durata de conservare foarte indelungata, deci incearca sa nu cumperi cantitati prea mari.

STOP RISIPEI ALIMENTARE!!!!

Respect mancarii!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal