Daca in secolul 9, odata cu aparitia acestora, pastele se preparau in cantitati uriase, in prezent cantitatea recomandata pentru un adult este de aproximativ 75 g.

Pastele pot fi facute acasa sau cumparate direct uscate. Cele proaspete se pot depozita atat la frigider (pentru cateva zile), la congelator sau in vid pentru conservare.

Redu risipa alimentara! Pastele uscate, au un termen de valabilitate de aproximativ 2 ani. In timp ce pastele proaspete se pot pastra saptamani sau chiar luni dupa expirarea termenului de valabilitate daca le depozitam in congelator, in pungi uscate, inchise bine sau in ambalajul original.

Consumatorii arunca 763 miliarde de cutii de paste făinoase, fara a cunoaste cu adevarat termenul de valabitatate sau metoda de depozitare.

Respect mancarii!!!!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal