Preparata usor si imediat, omleta contine pe langa oua si alte legume sau arome.

Indiferent de optiunea aleasa (cu legume, cu branza sau cu carne), omleta ofera multe beneficii.

Acest preparat se poate incadra in tipurile de alimente ce impiedica risipa alimentara. Cu o reteta simpla, compozitia se poate modifica, preluand diverse arome.

Resturi de: legume, branzeturi, chiar si fructe pot fi adaugate in preparat.

Stiati ca pentru producerea unui singur ou sunt folositi 196 l de apa?

Ouala sunt bune surse de proteine si oricare ar fi modul de preparare (fiert, prajit sau omleta) organismal primeste valorile necesare.

O modalitate de a testa ouăle pentru prospețime este cu un castron cu apă. Daca ouale nu mai sunt proaspete, sub coajă se formează o bulă de gaz. Când sunt inroduse în apă, ouăle proaspete vor tinde să se scufunde, dar ouale vechi vor sta la suprafata din cauza bulei de gaz formate.

Respect mancarii!!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal