Bananele reprezinta unele dintre cele mai populare fructe, cu toate acestea, sunt aruncate frectvent.

Majoritatea dintre acestea sunt imporate din America de Sud (Ecuador, Columbia si Costa Rica). Bananele au o rezistenta scazuta la daunatori si boli, motiv pentru care in plantatii se folosesc cantitati uriase de pesticide. Aceste substante chimice ucid nu numai daunatorii, ci si toate animalele din jur. Pesticidele contribuind, de asemenea, la eroziunea solului.

Cu cat se risipesc mai multe alimente, cu atat trebuie cultivate mai multe pentru a satisfice cererea. Iar atunci cand defrisarile sunt folosite pentru extinderea plantatiilor, animalele raman fara adapost.

Respect mancarii!!!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal