Filtre
Reset
Reset

E140 – Clorofilele

Ce este E140 clorofila ? E140, clorofilele, sunt pigmenți naturali care se găsesc predominant în plante și alge. Acești pigmenți sunt responsabili pentru colorarea verde a țesuturilor plantelor și joacă un rol crucial în fotosinteză, permițând plantelor să absoarbă energia din lumină. E140 este admis a se folosi în orice…
e140

E132indigotină (carmin indigo)

  Ce este E132, indigotina ? E132, indigotina, este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici. Este utilizat în industria alimentară, farmaceutică și medicală. Culoarea sa vibrantă îl face o alegere populară pentru o varietate de aplicații, de la produse alimentare la domeniul medical. E132, indigotina este derivată din gudronul…
E132

E131Albastru Patent V

  Ce este E131 Albastru Patent V ? Albastru Patent V, cunoscut și sub numele de E 131, este un colorant sintetic folosit în mod obișnuit pentru culoarea sa vibrantă de albastru deschis. Se poate folosi singur sau în combinaţie cu alţi coloranţi, într-o gamă diversă de produse, atât în…
E 131 Albastru Patent V

E124 – Roșu ponceau 4R

Ce este E124 ? E124 ( ponceau 4R) este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici. Acest colorant este foarte solubil în apă, ceea ce îl face o alegere populară pentru o varietate de alimente  în care este nevoie de nuanțe de roșu vibrant. Se folosește în cantităţile reglementate…
e124

E 120 – acid carminic, carmin

Ce este E120 ? E120, cunoscut și sub numele de carmin, extract de coșenilă sau acid carminic, este un colorant roșu strălucitor folosit în mod obișnuit în industria alimentară, având formula moleculară C22H20O13. Colorantul E 120 se caracterizează prin culoarea “roşu strălucitor”, pe care o transmite şi produselor în care…
E120, carmin

Ghidul consumatorului isteț

Ghidul consumatorului isteț – partea 1 Ghidul consumatorului isteț – partea a 2-a Ghidul Consumatorului isteț – partea a 3-a        
Ghidul-consumatorului-istet. InfoCons

Românii au declarat ”Respect mâncării”

InfoCons încheie un nou Proiect de succes pentru reducerea risipei alimentare   InfoCons, Asociația pentru Protecția Consumatorilor, anunță finalizarea campaniei ”Respect mâncării!”, având ca obiectiv principal reducerea risipei alimentare, prin creșterea gradului de educare și informare a consumatorilor cu privire la interconexiunile determinate de risipa alimentară. Proiect ”Respect mâncării”, lansat…
risipa alimentara infocons

Pierderea sau risipa de alimente

Pierderea alimentelor este scăderea cantității sau a calității alimentelor rezultate din deciziile și acțiunile furnizorilor de produse alimentare din lanț, exclusiv comercianții cu amănuntul

Ce nu știi despre mâncare !!!

Fructe, legume, carne, brânzeturi, cereale și deserturi! Atâtea opțiuni și totuși știm atât de puține despre ele. Știi câtă apă, energie,pământ și for

Mâncarea – o resursă prețioasă

Aceasta necesită multă timp, multă muncă și resurse pentru a fi produsă. Risipa alimentară contribuie la schimbările climatice care cauzează dispariția speciilor de animale și plante. Trebuie să fim c

Pastele si reducerea risipei alimentare!

Cand ai pofta sa mananci ceva gustos fara sa fii nevoit sa petreci mult timp in bucatarie, dar totodata sa folosesti resturile de mancare pentru a reduce pierderile alimentare,  poti incerca