E140 – Clorofilele
Ce este E140 clorofila ? E140, clorofilele, sunt pigmenți naturali care se găsesc predominant în plante și alge. Acești pigmenți sunt responsabili pentru colorarea verde a țesuturilor plantelor și joacă un rol crucial în fotosinteză, permițând plantelor să absoarbă energia din lumină. E140 este admis a se folosi în orice…
E132 – indigotină (carmin indigo)
Ce este E132, indigotina ? E132, indigotina, este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici. Este utilizat în industria alimentară, farmaceutică și medicală. Culoarea sa vibrantă îl face o alegere populară pentru o varietate de aplicații, de la produse alimentare la domeniul medical. E132, indigotina este derivată din gudronul…
E131 – Albastru Patent V
Ce este E131 Albastru Patent V ? Albastru Patent V, cunoscut și sub numele de E 131, este un colorant sintetic folosit în mod obișnuit pentru culoarea sa vibrantă de albastru deschis. Se poate folosi singur sau în combinaţie cu alţi coloranţi, într-o gamă diversă de produse, atât în…
E124 – Roșu ponceau 4R
Ce este E124 ? E124 ( ponceau 4R) este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici. Acest colorant este foarte solubil în apă, ceea ce îl face o alegere populară pentru o varietate de alimente în care este nevoie de nuanțe de roșu vibrant. Se folosește în cantităţile reglementate…
E 120 – acid carminic, carmin
Ce este E120 ? E120, cunoscut și sub numele de carmin, extract de coșenilă sau acid carminic, este un colorant roșu strălucitor folosit în mod obișnuit în industria alimentară, având formula moleculară C22H20O13. Colorantul E 120 se caracterizează prin culoarea “roşu strălucitor”, pe care o transmite şi produselor în care…
Ghidul consumatorului isteț
Ghidul consumatorului isteț – partea 1 Ghidul consumatorului isteț – partea a 2-a Ghidul Consumatorului isteț – partea a 3-a
Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons in direct la Radio Romania Antena Satelor
Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, este in direct la Radio Romania Antena Satelor pe tema risipei alimentare.
Românii au declarat ”Respect mâncării”
InfoCons încheie un nou Proiect de succes pentru reducerea risipei alimentare InfoCons, Asociația pentru Protecția Consumatorilor, anunță finalizarea campaniei ”Respect mâncării!”, având ca obiectiv principal reducerea risipei alimentare, prin creșterea gradului de educare și informare a consumatorilor cu privire la interconexiunile determinate de risipa alimentară. Proiect ”Respect mâncării”, lansat…
Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru postul de televiziune Kanal D
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat astazi 29 Martie 2021 un interviu pentru Știrile Kanal D de la ora 19:00, in care a discutat despre produsele tip conserva.
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, la postul de televiziune Metropola TV
Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în câteva momente la postul de televiziune Metropola TV unde va discuta pe tema risipei alimentare si impactul acesteia as
în plină pandemie globală, românii tot mai interesați de reducerea risipei alimentare
* Aproape 5 milioane de români au învățat cum să reducă risipa alimentară în plină pandemie globală, românii sunt tot mai interesați de reducerea r
Fii informat! Ia atitudine! Risipa alimente = Risipa financiara!
în situații de criză, cum ar fi această perioadă în care ne aflăm, consumatorii tind să cumpere, cumpere, cumpere cât mai multe produse alimentare sau sanitare. Este foa
Risipa de alimente poate însemna și risipă de bani !!!!
V-ați gândit care sunt rezultatele unui consum mai mare decât cererea pe care o avem pentru alimente? Ei bine, în primul rând, prin aruncarea acestora, putem s
Când risipești mâncare, risipești totodată și tone de apă!
Stiati ca….. pentru producerea unui kilogram de ciocolata sunt necesari 17.196 litri de apa?! Urmăriți acest clip video 
Sfaturi utile despre congelarea alimentelor !
în acest videoclip puteți regăsi informații utile vis a vis de congelarea alimentelor pentru prelungirea vieții acestora, printre care : Puteți congela aproape toate ali
Pierderea sau risipa de alimente
Pierderea alimentelor este scăderea cantității sau a calității alimentelor rezultate din deciziile și acțiunile furnizorilor de produse alimentare din lanț, exclusiv comercianții cu amănuntul
CEL MAI BUN LOC PENTRU PĂSTRAREA FRUCTELOR ȘI LEGUMELOR!
Păstrează fructele și legumele separat. Majoritatea fructelor produc foarte mult gaz, numit etilen, în timpul procesului de coacere. Foarte multe legume sunt sensibile la etilen, ce
Mâncarea înseamnă mult mai mult decât ceea ce se găsește în farfuriile noastre
Într-o lume vastă de 7 miliarde de oameni în care tot ce auzim este despre diferențele noastre, există câteva lucruri importante care ne conectează, iar unul dintre acest
ROMÂNII S-AU INFORMAT CEL MAI MULT DESPRE REDUCEREA RISIPEI ALIMENTARE
România este campioana utilizării materialelor educative video promovate de InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare, în cadrul
Ce nu știi despre mâncare !!!
Fructe, legume, carne, brânzeturi, cereale și deserturi! Atâtea opțiuni și totuși știm atât de puține despre ele. Știi câtă apă, energie,pământ și for
Desert delicios – papanasi! Redu risipa alimentara!
Atunci cand camara e plina de dulceturi si magiunuri si nu stii ce sa faci cu ele, le poti folosi pentru papanasi. Un desert delicios, ce ofera o varietata de gusturi, retete noi si savuroase, in car
Mâncarea – o resursă prețioasă
Aceasta necesită multă timp, multă muncă și resurse pentru a fi produsă. Risipa alimentară contribuie la schimbările climatice care cauzează dispariția speciilor de animale și plante. Trebuie să fim c
Planifica mesele si ajuta la reducerea risipei alimentare!
Principalul motiv (43%) pentru care mâncarea este risipită este acela că uităm ce alimente avem în frigider, nu sunt consumate la timp și acestea se strică. Planificarea unui meni
Pastele si reducerea risipei alimentare!
Cand ai pofta sa mananci ceva gustos fara sa fii nevoit sa petreci mult timp in bucatarie, dar totodata sa folosesti resturile de mancare pentru a reduce pierderile alimentare, poti incerca