Păstrează fructele și legumele separat. Majoritatea fructelor produc foarte mult gaz, numit etilen, în timpul procesului de coacere. Foarte multe legume sunt sensibile la etilen, ceea ce le poate grăbi alterarea.
Dacă vreți să le prelungiți viața fructelor și legumelor, păstrați produsele sensibile la etilen cât mai departe de cele care îl produc (le puteți pune și unul lângă altul, în cazul în care doriți să grăbiți procesul de coacere). Gândiți-vă și la locul potrivit pentru păstrarea alimentului – în frigider sau la temperatura camerei.

  • Nu păstrați fructe și legume în saci de plastic închiși etanș – acestea au nevoie de aer. Faceți găuri în sacii în care le păstrați, dacă alegeți opțiunea plasticului, sau optați pentru pungi de hârtie sau plase. Nu adunați fructele sau legumele în același loc – păstrați o oarecare distanță între
    ele, deoarece au nevoie de spațiu pentru ca aerul să circule și să nu se strice.
  • Frunzele de salată și ierburile se vor menține mai mult dacă le stropiți cu apă, le împachetați în prosoape de bucătărie sau dacă le puneți într-o pungă sau o caserolă și le păstrați în frigider. În felul acesta, ele își vor păstra textura întreaga săptămână.
  • Puneți ierburile, precum busuiocul, pătrunjelul sau menta în apă (la fel ca în cazul florilor). Le puteți păstra direct în frigider sau la temperatura camerei, departe de lumina soarelui. Astfel, își vor prelungi durata de viață.
  • Nu uitați de metodele tradiționale de păstrare mâncării, precum uscarea ierburilor și a fructelor sau legumelor și punerea acestora la borcan pentru gemuri, murători, salte și altele.

Respect mancarii!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal