România este campioana utilizării materialelor educative video promovate de InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare, în cadrul proiectului european “Global learning approach on food waste in non formal education`. Evaluarea testelor, ponturilor, animațiilor și jocului s-a derulat în perioada 21.10.2019 – 03.12.2020.

România și Lituania domină statisticile, ca număr de utilizatori/vizitatori ai materialelor. România ocupă prima poziție la 8 din cele 11 materiale video educative, 3 locuri 1 revenind Lituaniei.

Statistica include cele 7 state participante la proiect: România, Bulgaria, Croația, Lituania, Letonia, Estonia și Bangladesh.

Din totalul de 42.829 utilizatoriai testelor, 40% provin din România, urmată de Lituania cu 28% utilizatori. Cel mai frecventat dintre cele 3 teste a fost `Călătoria bananei` (45.5% din totalul utilizatorilor), cu România pe primul loc (47%) și Lituania pe poziția secundă (23.5%).

http://vartotojai.lt/sincerelyfood/test/banana/

La categoria animație video – cu trei `Povești din bucătărie` (33.744 vizualizări) – conduce România (37.8%) urmată de Lituania (29.5%). Povestea albinelor s-a plasat pe primul loc (40% vizualizări).

https://www.infocons.ro/ro/i-povesti-de-bucatarie-albinele-MjE1NjQtOTU.html

Cele 4 ponturioferite au înregistrat 38.756 vizitatori impresionant de vizitatori, din care 40% pentru România și 23% pentru Lituania. Congelarea corectă a alimentelor a atras cel mai mare număr de privitori (30%) https://www.infocons.ro/ro/i-sfaturi-utile-congelarea-corecta-a-alimentelor-MjEzNzItOTU.html

Singurul joc, intitulat `Eroul de zi cu zi`, a adunat 4570 de utilizatori, 32% de utilizatori din România și 25% din Lituania.

Preluari in mass-media:

Sursa: Bioresurse.ro

Link: https://bioresurse.ro/blogs/media/comunicat-de-presa-romanii-s-au-informat-cel-mai-mult-despre-reducerea-risipei-alimentare?fbclid=IwAR2Q_4BIVzw3DFrTr3De-kUwzvwT_nxIR6wKj6GcIleFOIQRB-3UksMj3F0

Sursa: AradCity.ro

Link:  https://www.aradcity.ro/stire/40084/romanii-s-au-informat-cel-mai-mult-despre-reducerea-risipei-alimentare

Sursa: agrofood.ro

Link: https://agrofood.ro/Articol-Romanii-s-au-informat-cel-mai-mult-despre-reducerea-risipei-alimentare/5063

Sursa: rptv.ro

Link: https://rptv.ro/infocons-romanii-cei-mai-informati-in-privinta-reducerii-risipei-alimentare/

Sursa: CurieruldeRamnic.ro

Link: https://curierulderamnic.ro/2021/01/29/reducerea-risipei-alimentare-intr-o-noua-etapa/

Sursa: AradCity.ro

Link: https://www.aradcity.ro/stire/40084/romanii-s-au-informat-cel-mai-mult-despre-reducerea-risipei-alimentare

Info Suceava

Link: https://info-suceava.com/2021/01/29/romanii-s-au-informat-cel-mai-mult-despre-reducerea-risipei-alimentare/

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal