Prețuiește arta și cultura din jurul tău ! Adoptă o9atitudine de Ziua Culturii Naționale !

Prețuiește arta și cultura din jurul tău ! Adoptă o9atitudine de Ziua Culturii Naționale ! InfoCons Protectia Consumatorului

Astăzi , 15 ianuarie , este Ziua Culturii Naționale , dar și Ziua Comemorării marelui poet Mihai Eminescu , iar InfoCons pune la dispoziția consumatorilor imagini GRATUITE ce înfățișează o paralelă între trecutul și prezentul clădirilor din București , Alba Iulia și Iași . Imortalizarea din același unghi a unor imagini de acum 100 de ani , fac parte din campania de informare și educare „o9atitudine pentru cultură” demarată cu scopul păstrării în memoria colectivă a patrimoniului cutural .

Citește și : Ce furnizor de energie electrică să aleg ?

În cadrul campaniei „o9atitudine pentru cultură” , au fost realizate tablouri , cărți poștale , mini-filmulețe și un album ce pot fi descărcate în mod GRATUIT de pe site-ul: romania.infocons.ro.  Românii de pretutindeni , pot descărca imaginile pentru a le afișa în instituții , locuințe , birouri ori restaurante și hoteluri în vederea promovării României .

Prin Campania o9atitudine pentru cultură!  se dorește redobândirea valorii culturale și readucerea în spațiul public a tot ce constituie identitatea României și a românilor deopotrivă .

Citește și : Unde reclam asociația de proprietari ?

*Imaginile din cadrul campaniei „o9atitudine pentru cultură” nu pot fi folosite în scop comercial.

Cultura ! Arta ! Literatura ! Muzica ! Pictura ! Sculptura ! Sunt cuvinte pe care majoritatea dintre noi le cunoaștem , le utilizăm într-o formă sau alta , în activitățile pe care le desfășurăm în fiecare zi . Dar oare le și înțelegem adevărata valoare ? Stim să valorificăm drepturile pe care le avem și înțelegem necesitatea de a ne dezvolta personal și profesional în sensul culturii ?

Citește și : Unde fac o plângere împotriva angajatorului?

Potrivit definiției date de UNESCO , cultura înseamnă o serie de caracteristici distincte specifice unei societăți sau unui grup social în termen spiritual , material , intelectual sau emoțional . Din acest motiv , cultura trebuie înțeleasă, promovată și respectată , ceea ce înseamnă cunoaștere (prin educație și instrucție , în familie , în școală , etc.), participare pasivă ( consumator de artă ) sau activă la actul de creație (valorificarea înzestrării native), dar și respectarea dreptului de proprietate intelectuală ( reglementat prin legi ).

De-a lungul istoriei omenirii , tot ceea ce rezistă și se păstrează în memoria colectivă este reprezentat de artă și cultură , indiferent de forma de materializare a acestora .

Sorin MierleaPresedinte InfoCons

Citește și : Unde reclam un service auto?

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal