Numerele de urgență din întreaga lume și lista adăposturilor de protecție civilă disponibile în Aplicația InfoCons

Numere de urgenta InfoCons Protectia Consumatorului

Aplicația GRATUITĂ InfoCons, unică la nivel internațional , disponibilă în 33 de limbi , oferă consumatorilor , într-un singur loc,  toate informațiile de care aceștia au nevoie . Printr-o simplă accesare a aplicației InfoCons , consumatorii au puse la dispoziție toate numerele de urgență la nivel local , național și internațional , ce pot fi accesate si offline dar și harta adăposturilor de protecție civilă .

Citește și : Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri ! Verifică ce conțin produsele cu Aplicația Gratuită InfoCons !

Posibilitatea de a avea în mod GRATUIT și într-un singur loc toate numerele de urgență , dar și de a apela aceste numere direct din aplicația InfoCons ,  reprezintă un real ajutor pentru fiecare consumator , indiferent de locul în care se află .

Aplicația InfoCons adună numărele pentru Urgențe , Ambulanță , Poliție , Pompieri , Protecția Consumatorului sau Protecția Copilului în secțiunea SOS – denumire pe care o poartă și butonul de pe prima pagină a aplicației – pe care orice cetățean îl poate apăsa la nevoie .

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

De asemenea, aplicația InfoCons pune la dispoziția consumatorilor , în aceeași secțiune SOS ,  lista adăposturilor de protecție civilă din România . Astfel, în funcție de zona aleasă de fiecare consumator în parte , aplicația generează automat harta cu adăposturile de protecție civilă . În cazul situațiilor de urgență majoră , consumatorii pot apela la această hartă pentru a alege cele mai apropiate adăposturi pentru protecție civilă . Pe teritoriul României se regăsesc 4538 de adăposturi de protecție civică care sunt distribuite în toate județele țării .

Dreptul la informare este un drept fundamental al cetățenilor , iar mai ales în situațiile de urgență , acest drept este unul esențial . În momentele de criză , orice minut contează și poate face diferența . Astfel, scurtarea procesului de căutare a numerelor de urgență prin colectarea acestora într-o singură aplicație înseamnă câștigarea unor minute în plus , minute care în unele situații sunt esențiale .

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

„În contextul geopolitic și situației globale de securitate , accesul direct , GRATUIT și nemijlocit la informare cu privire la soluționarea unor probleme imediate de tip acces la numere de telefon de urgență , trebuie să fie o normalitate indiferent de etnie , sex , vârsta , religie , cetățenie și în acest considerent InfoCons aduce în premieră , la nivel global , prima soluție unitară prin care cetațeanul poate avea acces direct , simplu și eficient la numere de telefon de urgență în cadrul Aplicatiei Inovative , Unice la nivel global , InfoCons . ”

Sorin MierleaPreședinte InfoCons

Citește și : Studiu InfoCons : 64% dintre locuințele aflate în proprietatea Primăriilor nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale , iar 70% dintre primării nu au desfășurat acțiuni de încurajare a cetățenilor la încheierea poliței obligatorii

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal