Numerele de urgență din întreaga lume și lista adăposturilor de protecție civilă disponibile în Aplicația InfoCons

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Numerele de urgență din întreaga lume și lista adăposturilor de protecție civilă disponibile în Aplicația InfoCons
Numere de urgenta InfoCons Protectia Consumatorului

Aplicația GRATUITĂ InfoCons, unică la nivel internațional , disponibilă în 33 de limbi , oferă consumatorilor , într-un singur loc,  toate informațiile de care aceștia au nevoie . Printr-o simplă accesare a aplicației InfoCons , consumatorii au puse la dispoziție toate numerele de urgență la nivel local , național și internațional , ce pot fi accesate si offline dar și harta adăposturilor de protecție civilă .

Citește și : Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri ! Verifică ce conțin produsele cu Aplicația Gratuită InfoCons !

Posibilitatea de a avea în mod GRATUIT și într-un singur loc toate numerele de urgență , dar și de a apela aceste numere direct din aplicația InfoCons ,  reprezintă un real ajutor pentru fiecare consumator , indiferent de locul în care se află .

Aplicația InfoCons adună numărele pentru Urgențe , Ambulanță , Poliție , Pompieri , Protecția Consumatorului sau Protecția Copilului în secțiunea SOS – denumire pe care o poartă și butonul de pe prima pagină a aplicației – pe care orice cetățean îl poate apăsa la nevoie .

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

De asemenea, aplicația InfoCons pune la dispoziția consumatorilor , în aceeași secțiune SOS ,  lista adăposturilor de protecție civilă din România . Astfel, în funcție de zona aleasă de fiecare consumator în parte , aplicația generează automat harta cu adăposturile de protecție civilă . În cazul situațiilor de urgență majoră , consumatorii pot apela la această hartă pentru a alege cele mai apropiate adăposturi pentru protecție civilă . Pe teritoriul României se regăsesc 4538 de adăposturi de protecție civică care sunt distribuite în toate județele țării .

Dreptul la informare este un drept fundamental al cetățenilor , iar mai ales în situațiile de urgență , acest drept este unul esențial . În momentele de criză , orice minut contează și poate face diferența . Astfel, scurtarea procesului de căutare a numerelor de urgență prin colectarea acestora într-o singură aplicație înseamnă câștigarea unor minute în plus , minute care în unele situații sunt esențiale .

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

„În contextul geopolitic și situației globale de securitate , accesul direct , GRATUIT și nemijlocit la informare cu privire la soluționarea unor probleme imediate de tip acces la numere de telefon de urgență , trebuie să fie o normalitate indiferent de etnie , sex , vârsta , religie , cetățenie și în acest considerent InfoCons aduce în premieră , la nivel global , prima soluție unitară prin care cetațeanul poate avea acces direct , simplu și eficient la numere de telefon de urgență în cadrul Aplicatiei Inovative , Unice la nivel global , InfoCons . ”

Sorin MierleaPreședinte InfoCons

Citește și : Studiu InfoCons : 64% dintre locuințele aflate în proprietatea Primăriilor nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale , iar 70% dintre primării nu au desfășurat acțiuni de încurajare a cetățenilor la încheierea poliței obligatorii

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal