InfoCons lansează secțiunea SOS numere de urgență din România și Europa, în mai multe limbi (română, engleză, ucrainiană) în cadrul Aplicatiei InfoCons Atât pentru numere la nivel național, cât și la nivel județean

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. InfoCons lansează secțiunea SOS numere de urgență din România și Europa, în mai multe limbi (română, engleză, ucrainiană) în cadrul Aplicatiei InfoCons Atât pentru numere la nivel național, cât și la nivel județean
Numere utile Aplicatie InfoCons

Aplicația GRATUITĂ InfoCons, unică la nivel mondial, oferă consumatorilor, într-un singur loc,  toate informațiile de care aceștia au nevoie. Printr-o simplă accesare a aplicației InfoCons, consumatorii, indiferent de limba pe care o vorbesc – română, engleză sau ucrainiană, au puse la dipoziție toate numere de urgență de pe teritoriul României.

Posibilitatea de a avea în mod GRATUIT și într-un singur loc toate numerele de urgență de pe teritoriul României, dar și de a apela aceste numere direct din aplicația InfoCons,  reprezintă un real ajutor pe cetățenii români sau pentru cetățenii ucrainieni care tranzitează România.

Ce instituții pot fi apelate prin numerele de urgență din secțiunea SOS?

Aplicația InfoCons adună numărele pentru Urgențe, Ambulanță, Poliție, Pompieri, Protecția Consumatorului sau Protecția Copilului constituie butonul de SOS – denumire pe care o poartă și secțiunea cu numere de urgență din cadrul aplicației- pe care orice cetățean de pe teritoriul României îl poate apăsa la nevoie.

Ușor de folosit și disponibilă în mod GRATUIT pentru orice sistem de operare – IOS, Android sau Huawei, Aplicația InfoCons facilitează accesul consumatorilor la  o informare directă, în situațiile de urgență pentru toate tarile din Europa.

Dreptul la informare este un drept fundamental al cetățenilor, iar mai ales în situațiile de urgență, acest drept este unul esențial. În momentele de criză, orice minut contează și poate face diferența. Astfel, scurtarea procesului de căutare a numerelor de urgență prin colectarea acestora într-o singură aplicație înseamnă câștigarea unor minute în plus, minute care în unele situații sunt esențiale.

Numerele de urgenta in limba ucrainiana, o urgenta in contextul actual!

Referindu-ne la situația actuală, pentru un cetățean străin, găsirea numerelor de urgență corecte poate fi una dificilă. În acest sens, aplicația GRATUITĂ InfoCons, este o unealtă importantă pentru cei care intră în contact pentru prima dată cu România, nu cunosc limba și cărora le este dificil să găsească numerele utile.

Pe lângă numerele de urgență regăsite în butonul SOS, aplicația InfoCons pune la dispoziția consumatorilor posibilitatea de a scana produsele pe care vor să le consumi, pentru a afla numărul aditivil alimentari, cantitatea de sare și de zahăr, dar și care sunt ingredientele care se regăsesc în produsele respective. Aceste informații, disponibile în română și engleză, ajută la achiziționarea produselor în cunoștință de cauză. Pe lângă toate acestea, aplicația GRATUITĂ InfoCons, aduce în atenția consumatorilor alertele pentru siguranța alimentelor, actualizate în funcție de apariția acestora.

 

Sorin MierleaÎn contextul geopolitic și situației globale de securitate, accesul direct, GRATUIT și nemijlocit la informare cu privire la soluționarea unor probleme imediate de tip acces la numere de telefon de urgență, trebuie să fie o normalitate indiferent de etnie, sex, vârsta, religie, cetățenie și în acest considerent InfoCons aduce în premieră, la nivel global, prima soluție unitară prin care cetațeanul poate avea acces direct, simplu și eficient la numere de telefon de urgență în cadrul Aplicatiei Inovative Unice la nivel global și GRATUITE InfoCons. ”

Sorin MierleaPreședinte InfoCons

Preluări Media:

Ziare.com:

  • https://ziare.com/brasov/stiri-actualitate/infocons-lanseaza-sos-sectiune-cu-toate-numerele-de-urgenta-din-romania-si-europa-8666457

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu