InfoCons te informează : Situații de urgență și intervenții – Rezultate Ministerul Afacerilor Interne

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore , pentru gestionarea a 3.445 de evenimente , 2.163 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice , iar 1.282 circumscrise situațiilor de urgență .

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 731 de posibile infracțiuni , 22,3% dintre acestea fiind din oficiu . În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru , în cursul zilei de ieri , s-au dispus măsuri preventive pentru 76 de persoane .

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 124 de autori de infracțiuni , care au săvârșit 116 fapte penale .

De asemenea , echipajele de poliție au depistat 27 de persoane urmărite național sau internațional , față de care au fost dispuse măsurile legale .

În ultimele 24 de ore , în urma acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră , polițiștii au retras 330 de certificate de înmatriculare și au reținut 542 de permise de conducere , dintre care 50 pentru consum de alcool și 3 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise .

Citeste si : Reducerea amprentei de carbon – sfaturi și sugestii

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.608 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 3 milioane de lei . De asemenea, pompierii au desfășurat 112 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență , fiind identificate 11 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu . Au fost aplicate 417 sancțiuni contravenționale , în valoare totală de 175.000 de lei .

Pompierii militari au salvat , în urma intervențiilor în situații de risc , 2 persoane . De asemenea , a fost salvată o persoană cu intenții suicidale de către echipajele de poliție .

Personalul Inspectoratului General de Aviație a executat 9 misiuni aero-medicale , fiind salvate , astfel , 9 persoane aflate în situații de urgență .

În ultimele 24 de ore , niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră . De la începerea conflictului din Ucraina , 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România . Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională .

De asemenea , din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 112.604  permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare , 455 fiind acordate în ultimele 24 de ore .

Citeste si : Alertă InfoCons : Pastile de supt cu până la 6 E-uri !

La acest moment , gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 35,7% .

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei , menționăm că , în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.869 de mijloace de transport și 62.006 persoane, dintre care 7.928 de cetățeni ucraineni .

Citește și : România cheltuie cel mai mult pentru alimente și băuturi nealcoolice dintre toate statele membre UE

Situatii de urgenta InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului drepturi informare obligatii siguranta reguli autoritati