Noi reglementări privind înmatricularea autovehiculelor

Începând cu data de 01 septembrie 2018, nu vor mai putea fi înmatriculate, vândute sau puse în circulatie autovehiculele din categoria M1, M2 și N1 (Clasa I), din motive legate de emisii sau de consumul de combustibil, conform art. 15 din Regulamentul nr. 1151/2017 al Parlamentului European și al Consiliului.

Citește și:

Ghidul RCA

Definirea categoriilor de autovehicule conform Directivei 46/2007 Parlamentului European și a Consiliului este urmatoarea:

– Autovehiculele din categoria M1: Vehicule proiectate și construite pentru transportul pasagerilor, care au cel mult opt locuri pe scaune, în afara scaunului conducătorului auto.

– Autovehiculele din categoria M2: Vehicule proiectate și construite pentru transportul pasagerilor, cu mai mult de opt locuri pe scaune în afara scaunului conducatorului auto și cu masa <= 5 tone.

Citește și:

Politele de asigurare

– Autovehiculele din categoria N1, Clasa I (masa de referinta <= 1305 kg); Vehicule proiectate și construite pentru transportul mărfurilor cu masa <= 3,5 tone.

Pentru mai multe detalii vă rugam să accesați site-ul DRPCIV: https://www.drpciv.ro/.

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal