Reprezentanții InfoCons vor paticipa la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European ‘Global learning approach on food waste in non-formal education’
Astăzi, 21 Septembrie 2018, reprezentanții InfoCons vor paticipa la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European ‘Global learning approach on food waste in non-formal educati
InfoCons participă la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European
Astăzi, 20 Septembrie 2018, reprezentanții InfoCons vor paticipa la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European ‘Global learning approach on food waste in non-formal education‘ (Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală – “Respect, mâncării !‘) ce se va desfășura pe o perioadă de 36…
Risipa de alimente?! Risipa de resurse?!
Risipa de alimente ?! Risipa de resurse ?! Multe produse alimentare sunt produse în țări unde oamenii nu au destule mâncare.
Al doilea Training la locul de muncă organizat de Asociația InfoCons
Astăzi, 14 Septembrie 2018, reprezentanții InfoCons vor paticipa la cel de-al doilea Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European ‘Global learning approach on food waste in
Primul training la locul de muncă organizat de Asociația InfoCons
Astăzi va avea loc primul training la locul de muncă din cadrul Proiectului European ‘Global learning approach on food waste in non-formal education’
Costul total al alimentelor risipite anual la nivelul Uniunii Europene ?!
V-ați gândit vreodată că, odată cu mâncarea aruncată la coșul de gunoi, aruncăm literalmente și bani ? Prin creearea deșeurilor alimentare, care ar putea fi evitate, printr-o depoz
Cantitatea de alimente risipită la nivel global !?
Alimentele înseamnă viața. Ne place mâncarea atât de mult încât uneori cumpărăm prea mult, comandăm mai mult decât am putea m&
Evitați risipirea alimentelor prin planificarea meniului săptămânal!
Principalul motiv (43%) pentru care mâncarea este risipită este acela că uităm ce alimente avem în frigider, nu sunt consumate la timp și acestea se strică. Planificarea unui meni
3,7 trilioane de mere echivalentul fructelor și legumelor risipite !
Împreună cu produsele rădăcinoase și tuberculii, fructele și legumele sunt printre cele mai risipite produse, aproape jumătate din toate fructele și legumele produse sunt irosite. 45% pierd
Cerealele risipite anual, echivalentul a 763 miliarde de cutii de paste făinoase!
În țările industrializate, consumatorii risipesc 286 milioane de tone de produse din cereale. Această cantitate reprezintă 30% pierderi de produse alimentare din cereale echivalentul a &
Prin consumul rațional de alimente putem ajuta alte persoane care nu au cu ce se hrăni !
Risipa alimentară este de asemenea o problem și în țările dezvoltate, deoarece sunt aruncate produse care încă puteau fi consumate, în timp ce oamenii din țările &ici
Consumatorii europeni irosesc anual din cauza risipei alimentare 334 m2 de teren arabil
Aproximativ 88 de milioane de tone de produsele alimentare sunt risipite anual la nivelul Uniunii Europene, pe întreg lanțul de aprovizionare.
50 % dintre consumatorii români risipesc lunar aproape 25% din totalul produselor alimentare
Începând cu data de 1 februarie 2019, legea privind diminuarea risipei alimentare (nr. 217/2016) va intra în vigoare.
42 % dintre consumatori români conștientizează impactul pe care îl pot avea schimbările climatice și securitatea alimentelor!
Sărăcia, foametea, terorismul, situația economică și schimbările climatice sunt printre cele mai grave probleme cu care se confruntă lumea, conform europenilor. Cu toate acestea, doar 19% dintre respo
Știați care sunt resturi alimentare pe care le putem utiliza pentru realizarea de îngrășamânt?!
Sunt anumite resturi alimentare pe care le putem utiliza pentru îngrășământ atat pentru plantele din apartament cât și pentru gradină, însă nu toate alimentele
Utilizarea sustenabilă a alimentelor! Respect, mâncării !
Lumea se confruntă cu provocări extraordinare pentru a hrăni sustenabil o populație care se afla in continua crestere, fără a degrada resursele planetei și a mediul înconjurător.Va trebui să
Impactul financiar al risipei alimentare!
Prin crearea deșeurilor alimentare evitabile, pierdem și bani. Reducerea deșeurilor alimentare înseamnă costuri reduse pentru gospodării. Citește și: Ceaiul cu gheață – Îl beți p
Resturile alimentare pot fi folosite și ca îngrășământ pentru plante!
Unele deșeuri alimentare sunt inevitabile, dar poți avea un coș unde poți depozita cojile de legume și fructe și astfel în câteva luni poți avea un îngrășământ
Risipa alimentară = Risipa de resurse!
Știați că …. Este nevoie de 70 de litri de apă pentru a produce un singur măr ?
Legea privind diminuarea risipei alimentare, intra în vigoare începând cu data de 1 Februarie 2019
În şedinţa din data de 27 Iunie 2018 a Camerei Deputaţilor a fost adoptat, cu 203 voturi “pentru`, proiectul de act normativ care suspendă aplicarea&
Congelarea alimentelor ! Respect, mâncării !
Înghețarea prelungește durata de valabilitate a multor mâncăruri preferate.- Produsele proaspete trebuie înghețate imediat după recoltare. – Mâncarea g
Cum depozitați corect roșiile ?!! Sfaturi utile pentru reducerea risipei alimentare!
Cumpărarea Roșiile cele mai bune sunt cele produse în timpul sezonului din luna mai până în luna septembrie. Căutați roșii care au culori vii, cu pie
Știați câtă apă este utilizată pentru producerea alimentelor?
Apa este principala constrângere pentru securitatea alimentară, deoarece deșeurile alimentare înseamnă și risipirea apei. În plus, se estimează că 1,4 miliarde de persoan
Știați că fără albine, nu putem mânca afine?
Pesticidele utilizate în producția de alimente provoacă pierderea biodiversității, inclusiv dispariția mamiferelor, a păsărilor și a insectelor, inclusiv a albinelor. Cu c&acir



























