Unele deșeuri alimentare sunt inevitabile, dar poți avea un coș unde poți depozita cojile de legume și fructe și astfel în câteva luni poți avea un îngrășământ bogat și valoros pentru plantele tale.

Citește și:

Știi cât zahăr se află în înghețata pe care o mânănci?

Dacă aveți resturi de la alimentele gătite, puteți înființa un coș special în bucătărie unde să aruncați resturile alimentare, peste care să presărați un strat de microbe speciali și lăsați să fermenteze, astfel produsul obținut poate fi folosit pentru plantele din apartament sau grădină.

Compost într-un apartament
Trăiți într-un apartament și credeți că nu puteți composta pentru că nu aveți o curte mare?

Este posibil – și destul de ușor – să compostați în interior. Dacă este administrat corect, un compartiment de compost nu va atrage dăunători sau rozătoare sau nu va mirosi urât.

Citește și:

Cum depozitați corect roșiile ?!! Sfaturi utile pentru reducerea risipei alimentare!

Compost într-o grădină
Creați o zonă închisă sau alegeți un loc care să nu fie foarte aproape de casă și aruncați toate frunzele, deșeurile din curte și iarba pe care o aveți în grămadă. Așteptați șase luni până la doi ani (adăugând în mod continuu lucruri noi și strângeți cu o greblă sau cu o lopată) și se va descompune în cele din urmă.

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal