Risipa de alimente ?! Risipa de resurse ?!

Multe produse alimentare sunt produse în țări unde oamenii nu au destule mâncare. De exemplu, majoritatea cantității de fasole verde necesare pieței din Uniunea Europenă este produsă în Kenya. Aceasta este o țară în care apa este rară și oamenii trebuie să concureze pentru apă pentru a iriga solul în care sunt produse vrejii de fasole verde , produse care sunt de obicei exportate.

Este trist să ne dăm seama că asemenea resurse prețioase sunt irosite atunci când aruncăm mâncarea.

Risipirea alimentelor se regăsește în țările cu venituri mai mari, gradul de risipire al alimentelor este destul de mare, țări a căror populații reprezintă doar 15% din populația lumii, dar consumă majoritatea resurselor lumii, în special resursele din țările cu venituri mici.

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal