Peste 25 de Alerte InfoCons în perioada 16 – 20.01 conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene !​

Alerte Rapide Uniunea Europeană InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu alertele rapide pentru produsele nealimentare la nivelul Uniunii Europene !

Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeană , InfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons . Prin descărcarea aplicației de pe App Store , Google Play sau App Gallery , consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele nealimentare , actualizate zilnic și însoțite de detalii precum :

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

denumire produs ;

țara vizată ;

gradul de risc ;

-orginea produsului ;

-data la care intră alerta în vigoare ;

-imaginea cu produsul ce face obiectul alertei ;

Citeste si : Ce acte îmi trebuie pentru a munci în străinătate ? Medierea și plasarea forței de muncă în străinătate ! Informații utile .

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiBluză pentru copii . Risc : Strangulare . Corzile funcționale pot deveni blocate în timpul diferitelor activități ale unui copil , ceea ce duce la leziuni și strangulare.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 14682.

 

 

 

 

 

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiArgilă de modelare . Risc chimic . Migrarea borului din noroiul de jucărie este prea mare (valori măsurate până la 1 940 mg/kg). Ingestia sau contactul cu o cantitate excesivă de bor poate dăuna sănătății copiilor prin deteriorarea sistemului lor reproducător.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EN 71-3.

 

 

 

 

Citește și : Conducătorii auto pot prezenta asigurarea RCA în format electronic

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiGhirlandă de iluminat . Risc : Șoc electric . Conductoarele din fire sunt prea subțiri, iar distanța dintre priză și prima lampă este prea scurtă. Capacul dispozitivului de control poate fi îndepărtat cu ușurință. De asemenea, produsul nu este protejat împotriva umidității, dar este recomandat atât pentru utilizare în interior, cât și în exterior. Prin urmare, un utilizator ar putea atinge piese sub tensiune și ar putea primi un șoc electric.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiVopsea pentru păr . Risc chimic . Produsul conține octametilciclotetrasiloxan (D4), care este interzis în produsele cosmetice . D4 este foarte persistent și bioacumulativ, prezintă un risc pentru viața acvatică și pentru mediu și este suspectat de a fi toxic pentru reproducere.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice .

 

 

 

 

 

Citește și : Studiu InfoCons : 64% dintre locuințele aflate în proprietatea Primăriilor nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale , iar 70% dintre primării nu au desfășurat acțiuni de încurajare a cetățenilor la încheierea poliței obligatorii

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiParfum . Risc chimic . Conform listei de ingrediente , produsul conține butilfenil metilpropional (BMHCA) care este interzis în produsele cosmetice  . BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice .

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiSpray de fixare a părului . Risc chimic . Conform listei de ingrediente , produsul conține butilfenil metilpropional (BMHCA) care este interzis în produsele cosmetice . BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice .

 

 

 

 

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiSăpun de baie . Risc chimic . Conform listei de ingrediente, produsul conține butilfenil metilpropional (BMHCA) care este interzis în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiSăpun pentru duș și baie . Risc chimic . Conform listei de ingrediente, produsul conține butilfenil metilpropional (BMHCA) care este interzis în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

 

 

 

Citeste si : Dicționarul cu termeni din asigurări este disponibil în Aplicația InfoCons ! Fii informat !

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiApă de toaletă  . Risc chimic . Conform listei de ingrediente, produsul conține butilfenil metilpropional (BMHCA) care este interzis în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

 

 

Citeste si : Care este instrumentul prin care îți poți alege anvelopele în conformitate cu noua eticheta UE ?

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiUscător de păr . Risc : Arsuri si Incendiu . Izolarea uscătorului de păr nu este suficientă în caz de supraîncălzire, iar produsul nu are protecție termică. În consecință, un utilizator îl poate atinge și primi arsuri sau produsul poate lua foc.
Produsul nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și nici cu standardele europene EN 60335-1 și EN 60335-2-23.

 

 

 

 

 

Citește mai multe AICI . 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal