Permisele de ședere pentru cetățenii din afara UE

La sfârșitul anului 2017, cetățenilor din afara UE li s-a acordat 20,3 milioane de permise de ședere valabile, permițându-le să locuiască într-unul din statele membre ale Uniunii Europene (UE).

Germania (23%), Italia (18%), Franța (14%), Spania (13%) și Regatul Unit (8%) reprezintă trei sferturi din toate permisele de ședere valabile acordate cetățenilor din afara UE.

Stocul permiselor de ședere valabile emise cetățenilor din afara UE a crescut cu 5% între sfârșitul anului 2016 și sfârșitul anului 2017. Majoritatea (21) din statele membre ale UE au raportat un număr tot mai mare de permise valabile.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată în Ungaria, unde stocurile de permise acordate cetățenilor din afara UE s-au dublat (113%), urmate de Bulgaria (41%), Malta (25%) și Slovacia (21%).

Dintre cele cinci state membre cu cele mai mari stocuri de permise rezidențiale, Germania a înregistrat cea mai mare creștere, numărul permiselor valabile a crescut cu 14% între sfârșitul anului 2016 și sfârșitul anului 2017. Creșteri s-au înregistrat și în Franța, Spania și Regatul Unit. În acest grup, numai Italia a înregistrat o reducere a stocului de permise valabile (-3%). Dintre toate statele membre, alte cinci țări au raportat un declin: Estonia, Cehia, Letonia, Grecia și România.

Aproximativ două cincimi (38%) din toate permisele de ședere valabile la sfârșitul anului 2017 au fost eliberate din motive familiale, cu cote mai mici din motive de angajare (16%), statut de refugiat și protecție subsidiară (7%) sau motive educaționale %).

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal