O cupă de zahăr, dorește cineva?! Înghețată cu până la 40% conținut de zahăr!

InfoCons te ajută să fii informat! Sezonul cald este demult încheiat pentru acest an, dar acest lucru nu ne împiedică, cel puțin din când în când, să ne dorim parcă, o înghețată. Dar știm ce conține aceasta?! Am citit eticheta de pe produs?!

            InfoCons a efectuat un studiu analizând informațiile de pe etichetele a  25 de produse de tip înghețată, provenite de la 6 producători, furnizori sau distribuitori din țară. Rezultatele au fost frapante – până la 40 de grame de zahăr pentru o sută de grame de înghețată! În condițiile în care, în medie, un plic conține 5 grame de zahăr, iar cantitatea zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății se încadrează între 25 grame pe zi, ne întrebăm: cât zahăr consumăm într-o zi, dacă doar pentru 100 de grame de înghețată mâncăm automat aproape 10 plicuri de zahăr, adică peste media zilnică recomandată?

            Studiul amintit, ce face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, arată că toate produsele de tip înghețată analizate conțin glucide ce au o valoare cuprinsă între 21 și 40,7 g/100 g. De aceea, este deosebit de important să citim cu atenția etichetele produselor, pentru a achiziționa și consuma produse având în vizor toate informațiile de care avem nevoie!

Redactat de: Irina-Livia Dumitrache

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal